Antena 3 CNN Actualitate Cum se anchetează nişte oficiali în Congresul SUA. Radu Tudor: E ceva ce nu s-a întâmplat niciodată în România

Cum se anchetează nişte oficiali în Congresul SUA. Radu Tudor: E ceva ce nu s-a întâmplat niciodată în România

Cum se anchetează nişte oficiali în Congresul SUA. Radu Tudor: E ceva ce nu s-a întâmplat niciodată în România
de M.Z.    |    08 Iun 2017   •   23:35

Un fragment dintr-o audiere în Congresul american în care sunt anchetați niște oficiali SUA a fost difuzat joi, la emisiunea Punctul de Întâlnire, de la Antena 3, făcându-se astfel o paralelă cu comisia de anchetă parlamentară de la noi.

”E ceva ce nu s-a întâmplat niciodată în România. Un exemplu-școală de cum ar trebui un Parlament, un legislativ să se comporte cu o autoritate centrală, atunci când e chemată să dea socoteală în fața Parlamentului”, a explicat Radu Tudor.

În clipul video de mai jos este un fragment din audierea din Congresul american de miercuri, în care un congresman american ”îi înghesuie” cu întrebări pe cei mai influenți și puternici oameni ai serviciilor secrete americane: șeful Comunității Naționale de Informații, șeful FBI în funcție și șeful NSA.

”Sper ca parlamentarii români să învețe ceva din atitudinea congresmenilor față de cei mai grei oameni ai administrației centrale americane”, a opinat Radu Tudor.

Citiți și Laura Codruța Kovesi refuză să se prezinte la audierile din Comisia parlamentară de anchetă cu privire la alegerile prezidențiale din 2009.

Primul care a fost audiat de parlamentari a fost Dan Andronic, cel care a făcut dezvăluiri despre întâlnirea şefilor serviiciilor secrete în locuinţa lui Gabriel Oprea.

Pe 24 aprilie, Parchetul a anunțat că a deschis un dosar penal în care se efectuează cercetări „in rem” sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de abuz în serviciu și falsificarea documentelor și evidențelor electorale, în dosarul care vizează alegerile prezidențiale din 2009.

Jurnalistul Dan Andronic a spus că, în decembrie 2009, în turul doi al alegerilor prezidențiale, înalți demnitari ai statului român, printre care George Maior, Florian Coldea și Laura Codruța Kovesi, au mers acasă la Gabriel Oprea. El a susținut că Laura Kovesi și Coldea erau preocupați de câștigarea scrutinului de către Traian Băsescu.

×
Subiecte în articol: Punctul de întâlnire
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close