Antena 3 CNN Actualitate Cum se scumpesc legumele şi fructele în drum spre magazine

Cum se scumpesc legumele şi fructele în drum spre magazine

Cum se scumpesc legumele şi fructele în drum spre magazine
04 Aug 2015   •   08:48

Legumele româneşti sunt la mare căutare, atât la noi în ţară, cât şi în străinătate. Peste 600 de producători din România livrează către marile lanţuri de magazine produse în valoare de un miliard de lei anual. Oamenii lucrează prin intermediul asociaţiei de producători şi vând hipermarketurilor cantităţi uriaşe de legume şi fructe. E mai bine decât să le vândă în pieţe şi în plus, preţul este mult mai bun, spun micii producători.

În judeţul Giurgiu, producătorii lucrează la foc continuu. Ardeii kapia, varza sau prazul sunt recoltate şi ambalate în timp record pentru a ajunge pe rafturile marilor magazine. Oamenii livrează produsele prin intermediul asociaţiei de producători. De la poarta producătorilor până în supermarketuri, preţul unui kilogram de legume poate creşte chiar şi cu trei lei.

Producătorii locali livrează, în fiecare an, produse româneşte în valoare de peste un miliard de lei. La ora actuală, în România există 12 lanţuri internaţioanle de magazine care colaborează cu 600 de producători.

×
Subiecte în articol: legume fructe
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close