Antena 3 CNN Actualitate Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni
Sursa foto: Foto: Pixabay
31 Mai 2016   •   13:16

BANAT


Prima săptămână de prognoză începe cu vreme caldă, apoi, în intervalul 2-7 iunie, temperaturile vor scădea uşor sub valorile climatologic specifice acestei perioade, adică medii diurne de 23...24 de grade. Din 8 iunie vremea va intra într-un proces de încălzire, astfel că, la sfârşitul intervalului, maximele termice se vor situa, în medie, în jurul valorii de 28 de grade. Regimul termic norturn se va men ine mai ridicat decât cel obişnuit, iar minimele vor fi cuprinse, în medie, între 12 şi 15 grade.

Manifestări specifice instabilităţii atmosferice vor fi posibile în fiecare zi, dar în intervalul 2 - 7 iunie cantităţile de apă vor fi mai însemnate.

CRISANA

Vremea va fi caldă în primele trei zile, apoi, în intervalul 2-7 iunie, valorile termice vor fi apropiate de cele obişnuite la începutul verii, cu maxime de aproximativ 24 de grade. Din 8 iunie şi până la sfâr itul intervalului de prognoză, temperaturile medii diurne vor creşte treptat, spre 27...28 de grade. Valorile medii nocturne nu vor avea variaţii semnificative, situându-se între 12 şi 14 grade.

Probabilitatea de apari ie a averselor înso ite de descărcări electrice va fi ridicată pe tot parcursul intervalului de prognoză, dar în 30 mai, precum i în intervalul 2–7 iunie, acestea se vor semnala pe spa ii extinse, iar cantităţile de apă vor fi mai însemnate.

TRANSILVANIA

Regimul termic diurn va fi caracterizat de valori medii cuprinse între 22 şi 27 de grade, cu cele mai ridicate maxime, ce vor caracteriza o vreme caldă, la începutul şi sfârşitul intervalului, iar cele mai scăzute în perioada 3-7 iunie, când vor fi apropiate de mediile climatologic specifice primei săptămâni a lunii iunie. Temperaturile medii nocturne nu se vor modifica semnificativ şi se vor încadra, în medie, între 10 şi 13 grade.

Pe tot parcursul intervalului de prognoză, temporar, se vor semnala averse. Acestea vor apărea pe arii extinse i vor fi mai însemnate cantitativ în 30 mai şi în intervalul 2–7 iunie.

MARAMURES

Valorile termice diurne se vor situa în limite normale pentru această perioadă şi vor oscila, în medie, între 23 şi 25 de grade, exceptând prima şi ultima zi a intervalului, când se vor înregistra 26...27 de grade, iar vremea va fi caldă. Temperaturile minime vor fi de aproximativ 13 grade în cea mai mare parte a intervalului, excep ie făcând dimine ile de 7, 8 şi 9 iunie, când minimele se vor apropia de 10 grade.

Probabilitatea de apariţie a manifestărilor specifice instabilităţii atmosferice va fi ridicată în fiecare zi, dar în 30 mai, precum şi în intervalul 2–7 iunie se vor înregistra i cantităţi de apă mai însemnate.

MOLDOVA

După un început de săptămână cu vreme caldă şi o medie regională a maximelor de 26...28 de grade, temperaturile diurne vor scădea treptat până la aproximativ 22 de grade, în 3 şi 4 iunie, valori sub cele obişnuite în această perioadă. Ulterior, vremea va intra într-un proces de încălzire uşoară, astfel că, la sfârşitul intervalului, se vor înregistra, din nou, 26...27 de grade. Temperaturile minime vor varia de la o medie de 14 grade în prima săptămână, la 11...12 grade între 7 şi 9 iunie, urmând a creşte din nou spre 14 grade în ultimele zile.

Fenomenele specifice instabilită ii atmosferice se vor semnala pe arii extinse în zilele de 31 mai, 2 şi 3 iunie, când sunt de aşteptat si cantită i de apă mai însemnate, dar ploi slabe, pe spa ii restrânse, sunt posibile şi în restul intervalului.

DOBROGEA

Până în data de 3 iunie, temperatura aerului va fi în scădere de la medii ale maximelor de 26...27 de grade (mai ridicate decât cele normale), până la medii de 21 de grade (uşor sub cele obişnuite în această perioadă). Ulterior, valorile termice diurne vor oscila în jurul a 23 de grade până la sfârşitul intervalului de prognoză, când vremea se încălzeşte uşor. Temperaturile minime nu vor suferi modificări semnificative de la o zi la alta şi se vor încadra, în medie, între 14 şi 17 grade.

Ploi de scurtă durată, înso ite şi de descărcări electrice, vor fi posibile pe tot parcursul intervalului de prognoză, dar în zilele de 2 şi 3 iunie acestea se vor semnala pe spa ii extinse şi, izolat, se vor cumula cantită i de apă mai însemnate.

MUNTENIA

Vremea va fi caldă în primele trei zile, când mediile maximelor vor fi de 28...30 de grade, apoi temperaturile vor scădea până la valori normale pentru această perioadă şi, în intervalulul 2-8 iunie, se vor situa în jurul a 24...25 de grade. Spre sfârşitul intervalului vremea se va încălzi treptat, iar media regională a maximelor va atinge 28 de grade. Temperaturile medii nocturne nu se vor modifica semnificativ şi se vor încadra, în medie, între 13 şi 15 grade.

Probabilitatea de apari ie a fenomenelor specifice instabilită ii atmosferice va fi mai ridicată în 30 şi 31 mai, dar şi în perioada 2-7 iunie, când se pot înregistra şi cantită i mai mari de apă. Ploi izolate, de scurtă durată, vor fi posibile şi în restul intervalului.

OLTENIA

Prima săptămână de prognoză începe cu vreme caldă şi maxime, în medie, de 28...30 de grade. În intervalul 2-9 iunie temperaturile vor scădea spre valori apropiate de cele climatologic specifice perioadei, adică medii diurne de 24...26 de grade. În ultimele zile de prognoză vremea se va încălzi uşor, cu aproximativ 2...3 grade. Regimul termic norturn se va men ine mai ridicat decât cel obişnuit, iar minimele vor fi cuprinse, în medie, între 13 şi 16 grade.

Zilnic sunt posibile manifestări specifice instabilităţii atmosferice, dar în intervalul 2 - 8 iunie, acestea se vor semnala pe arii extinse, iar cantităţile de apă vor fi mai însemnate.

LA MUNTE

Regimul termic se va men ine uşor mai ridicat decât cel normal în această perioadă, cu precădere la începutul şi sfârşitul intervalului. Astfel, temperaturile maxime vor oscila, în medie, între 14 şi 18 grade, iar valorile medii nocturne vor fi cuprinse între 6 şi 9 grade.

Vremea va fi instabilă pe tot parcursul intervalului de prognoză, dar fenomenele specifice vor avea o intensitate mai mare şi se vor semnala pe arii mai extinse în 30 mai, precum şi în intervalul 2-7 iunie, când sunt aşteptate şi cantită i de apă mai însemnate.

×
Subiecte în articol: meteo prognoza meteo cum va fi vremea
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close