Antena 3 CNN Actualitate Cum vrea Traian Băsescu să preia conducerea guvernului. Strategia care ia prin suprindere clasa politică

Cum vrea Traian Băsescu să preia conducerea guvernului. Strategia care ia prin suprindere clasa politică

Cum vrea Traian Băsescu să preia conducerea guvernului. Strategia care ia prin suprindere clasa politică
29 Noi 2016   •   17:25

În plină campanie electorală Traian Băsescu este politicianul care primește asigurări că dacă bate cu pumnul în masă va avea de câștigat. Iată ce a declarat fostul președinte

''Fac alianță cu PNL cu 3 condiții, dacă și Alina Gorghiu vrea. Cer funcția de premier. Ei nu au pe unul mai bun decât mine. Eu sunt cel mai bun. Nu o să merg la clasa economică, ci doar la bussines class. Acolo poți să lucrezi. În PNL sunt mulți fosti pedeliști cu care mă pot înțelege, vorbim aceeași limbă. Al doilea punct pe care îl cer e să facem protocol pentru revizuirea Constituției și 300 de parlamentari. În domeniul justiției trebuie introdusă legea răspunderii magistraților'', a spus Băsescu într-o emisiune TV.

Alina Gorghiu, pe de altă parte, spune că Traian Băsescu se va apropia de PSD și nu de PNL, asta după ce tot Traian Băsescu spusese că se va duce spre PNL ''câinește''.

''PMP-ul nu cu noi are vreo legătură. PMP de când a semnat Ponta pactul de coabitare politică acolo s-a pus. Vă spun că aşa va fi (…) îi leagă discursul, sunt legaţi de personajele care gravitează în acest cerc, deşi dau impresia că sunt certaţi'', a spus preşedintele PNL, solicitată să comenteze declaraţia lui Traian Băsescu potrivit căreia vede posibilă ''câineşte'' la o alianţă cu PNL după alegeri.

Subiectul a fost comentat în ediția de marți a emisiunii ''100 de minute'' de Alessandra Stoicescu și invitații săi.

''Bățul prin gard domnia sa îl bagă de vreo 20 de ani prin țara asta. În orice caz, după episodul cu perdeluța s-a cam despărțit de colegii săi din vechiul PDL'', a spus Carmen Hărău, candidat PNL la funcția de senator.

''E șocant să auzi pe cineva că pesediștii sunt băsiști. Am și uitat anii, i-am pierdut și eu de când ne luptăm cu Traian Băsescu și cu regimul său. PNL-ul care are pe liste tot guvernul Boc, toți oamenii din regimul său, i-au reșapat, i-au vopsit în galben și acum sunt buni. Toți sunt pe listele PNL-ului, iar noi suntem băsiști'', a afirmat europarlamentarul PSD Cătășin Ivan.

 

 

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close