Antena 3 CNN Actualitate Cunoscut medic, arestat. Este acuzat că a primit sute de mii de euro mită

Cunoscut medic, arestat. Este acuzat că a primit sute de mii de euro mită

Cunoscut medic, arestat. Este acuzat că a primit sute de mii de euro mită
18 Oct 2018   •   20:09

Medicul Eugen Silviu Poșiar, șeful Secției Medicină Internă la Spitalul Clinic Militar de Urgență Timișoara, acuzat că a luat mită de la zeci de angajați ai Penitenciarului Arad, pentru a-i pensiona anticipat, a fost arestat preventiv, potrivit deciziei de joi a Tribunalului Timiș.

Potrivit unui comunicat transmis de DNA, medicul Eugen Silviu Poșiar este acuzat de luare de mită și de trafic de influență.

Potrivit rechizitoriului, din luna noiembrie 2016, în rândul personalului Penitenciarului Arad s-au intensificat preocupările legate de încetarea raporturilor de serviciu prin pensionare medicală, deoarece pensia era aproximativ egală cu venitul salarial. Astfel, în schimbul unor sume de bani, persoanele care doreau să se pensioneze în acest fel apelau la medicul Eugen Silviu Poșiar.

„În situația în care nu identifica afecțiuni ce puteau reprezenta un impediment în desfășurarea activității profesionale a ”solicitanților”, proceda la stabilirea unui diagnostic nereal (afecțiuni cardiace despre care afirma că nu pot fi stabilite cu exactitate pe fondul lipsei unei aparaturi performante, probleme pulmonare ori alte afecțiuni grave), acorda concedii medicale pe care le prelungea până la limita a 90 de zile, întocmea actele necesare programării în fața comisiei de specialitate. Ulterior, în baza documentelor puse la dispoziție, membrii comisiei declarau persoanele respective ”apt limitat”, aspect care le permitea acestora să iasă la pensie”, arată procurorii.

În urma perchezițiilor desfășurate miercuri, în locuința medicului au fost găsiți, în seif, peste 150.000 de euro.

×
Parteneri
Schimbări majore la școlile de șoferi!
x close