Antena 3 CNN Actualitate Dacian Cioloş, vești interesante din SUA despre vizele pentru români

Dacian Cioloş, vești interesante din SUA despre vizele pentru români

Dacian Cioloş, vești interesante din SUA despre vizele pentru români
Sursa foto: sursa foto: pixabay.com/Agerpres
26 Mai 2016   •   09:07

Premierul Dacian Cioloş a declarat miercuri, la Washington, că nu ne putem aștepta la decizii formale legate de programul Visa Waiver în perioada imediat următoare, potrivit Agerpres.

"Am abordat și acest subiect cu vicepreședintele Biden ( al vizelor pentru cetățenii români-n.r). (...) Partenerii noștri americani înțeleg interesul și așteptările României pentru a găsi soluții în acest sens. Sigur, ne-au reamintit că există anumite criterii, pe care în mare parte le respectăm, e doar acel criteriu privind numărul de dosare sau procentul de dosare respinse privind solicitările de viză. E un subiect care este în dezbatere în Congres. Știm și faptul că deciziile nu depind atât de mult de Administrație, cât mai ales de Congres, mai ales fiind și în Statele Unite un an electoral, este un subiect vizavi de care nu ne putem aștepta la decizii formale în perioada imediat următoare", a afirmat Dacian Cioloș, într-o conferință de presă la Ambasada României în SUA.

Premierul a ţinut să precizeze că autoritățile române vor continua să insiste pe acest subiect.

"Este important și pentru noi ca autoritățile americane și prietenii americani să înțeleagă că atunci când vorbim de un parteneriat, și mai ales de un parteneriat strategic, avem și noi din acest punct de vedere așteptări", a completat premierul Dacian Cioloş.

×
Subiecte în articol: Dacian Cioloş visa waiver
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close