Antena 3 CNN Actualitate Dacian Cioloș, replică în scandalul corvetelor de 1,6 miliarde de euro

Dacian Cioloș, replică în scandalul corvetelor de 1,6 miliarde de euro

Dacian Cioloș, replică în scandalul corvetelor de 1,6 miliarde de euro
Sursa foto: Foto: Dacian Ciolos.Facebook
23 Feb 2017   •   17:13

Fostul premier Dacian Cioloș îl contrazice pe Liviu Dragnea în scandalul corvetelor militare și spune într-o declarație de presă că Hotărarea de Guvern care stabilea procedura specifică pentru contractul de achiziție a corvetelor militare "nu a fost și nici nu a intenționat să fie o decizie de achiziție publică", scrie hotnews.ro.

Cioloș spune ca "actualul Guvern și Parlament pot oricând întrerupe negocierile pentru achiziția unor nave militare marine din motive de oportunitate pe care doar ei le pot susține și argumenta", dar atrage atentia ca "prin anularea acestei proceduri de achiziție, Guvernul actual trebuie să-și asume și că renunță la construcția unor nave militare în șantierele navale din România, din Galați și Constanța, unde lucrează peste 25.000 de români și care asigura în același timp un nivel de investiții de peste 1,6 miliarde Euro".

Cioloș mai spune ca actualul ministrul al Apărării Naționale, Gabriel Leș, a fost secretar de stat responsabil cu înzestrarea Armatei în perioada desfășurării acestor negocieri și poate oferi mai multe detalii privind această procedură de achiziție publică.

Mihai Gâdea a prezentat, la Sinteza Zilei, o hotărâre a Guvernului Cioloș prin care România se angaja la plata a 1,6 miliarde de euro pentru achiziția unor corvete militare prin atribuire directă unei companii olandeze, fără să consulte Parlamentul.

Invitat la Antena 3, Liviu Dragnea a declarat că hotărârea de guvern care stabileşte procedura de achiziţie a corvetelor este "ilegală" şi ar trebui abrogată.

×
Parteneri
Afacerea cu care doi români din Bihor au dat lovitura
x close