Antena 3 CNN Actualitate Daily Income: Alegeri locale într-un tur sau două tururi? Cine plătește nota?

Daily Income: Alegeri locale într-un tur sau două tururi? Cine plătește nota?

Daily Income: Alegeri locale într-un tur sau două tururi? Cine plătește nota?
Sursa foto: Foto: VideoNews
04 Mai 2016   •   09:57

Curtea Constituțională a României discută în 4 mai excepția de neconstituționalitate a unor prevederi din Legea alegerilor locale, ridicată la Tribunalul București, au confirmat joi oficiali ai CCR.

Excepția înregistrată la CCR vizează prevederile art. 50 alin. 2 și art. 101 alin. 2 și 3 din Legea 115/2015 privind alegerile locale.

Subiectul a fost dezbătut în ediția de miercuri a emisiunii Daily Income, realizată de Adrian Măniuțiu, la Antena 3.

Antreprenorul Ilan Laufer a opinat că i se pare o dezbatere foarte importantă într-un timp foarte scurt și că jocurile politice sunt la un alt nivel, în acest moment.

“Nu au trecut 100 de ani de când s-a modificat legea și să fie dintr-un tur din două tururi. Ne-a costat ceva bani și schimbarea anterioară. Și costul este în buzunarele noastră. Există un Parlament și dacă Parlamentul duce legea la bun sfârșit, o adoptă, nu înțeleg de ce vorbim acum despre constituționalitatea sau neconstituționalitatea unei legi. Jocurile politice sunt acum la un nivel foarte înalt, presupun că sunt presiuni din ambele tabere implicate și eu cred că se va căuta o soluție de compromis undeva, dar nu îmi dau seama ce se va întâmpla, mi se pare foarte din scurt să schimbi o lege acum.”

“Ok, pentru mulți reprezintă un subiect de maxim interes, pe mine mă lasă rece și îmi dau seama acum cât de puțin contăm noi. Primim pâine și circ și urlăm că ne place cu stânga sau cu dreapta. Iată care este nivelul nostru. Atât am de spus despre subiectul acesta”, a conchis Ilan Laufer.

×
Parteneri
Români blocaţi de 24 de ore pe aeroportul din Dubai
x close