Antena 3 CNN Actualitate Dana Gîrbovan, reacție la propunerile de schimbare a legilor justiției

Dana Gîrbovan, reacție la propunerile de schimbare a legilor justiției

Dana Gîrbovan, reacție la propunerile de schimbare a legilor justiției
Sursa foto: Foto: Facebook/Dana Girbovan
23 Aug 2017   •   18:50

Președintele Uniunii Naționale a Judecătorilor din România, Dana Gîrbovan și-a exprimat punctul de vedere în legatură cu proiectele de modificare ce vizează legile justiției.

”Mai multi reprezentanti ai presei m-au contactat pentru a ne exprima o pozitie cu privire la modificarile facute de ministrul justitiei Tudorel Toader la legile justitiei. Pana in acest moment nu am vazut proiectele de legi, pentru a putea sa formulam opinii concrete. Este de neinteles de ce ministrul justitiei nu a publicat pana la aceasta ora proiectul pe site. Propunerile legislative nu inseamna povesti ori prezentari PowerPoint, ci texte concrete care trebuie analizate punctual.

Dupa ce ministerul va publica proiectele de legi le vom analiza minutios si vom comenta pe marginea lor, aratand implicatiile pentru fiecare dintre ele.

Modificarile legilor justitiei reprezinta un moment crucial pentru justitie si societatea romaneasca.

Solicitarea noastra catre intreaga clasa politica este sa dea dovada de maturitate si responsabilitate, sa lase sloganele de-o parte si sa inteleaga importanta proiectului pentru intreaga societate romaneasca.

Tuturor celor interesati de proiect le aducem aminte ca de la faza de conferinta de presa pana la cea de proiect legislativ care apoi sa fie transpus intr-o lege e cale lunga.

Elaborarea legilor este un efort comun, de aceea speram ca, dupa ce ministrul justitiei va si publica proiectele pe site, toti cei interesati sa vina cu propuneri concrete, argumentate riguros, pentru ca in urma unei dezbateri serioase sa avem o forma fericita a modificarilor la legile justitiei, in urma carora calitatea actului de justitie sa creasca iar drepturile cetatenilor sa fie si mai bine aparate si protejate” scrie Dana Gîrbovan într-o postare pe Facebook.

×
Subiecte în articol: dana girbovan UNJR
Parteneri
Marele Premiu al Australiei se vede la Antena 3 CNN
x close