Antena 3 CNN Actualitate Danemarca critică situația penitenciarelor din România, în discuția cu Iohannis

Danemarca critică situația penitenciarelor din România, în discuția cu Iohannis

Danemarca critică situația penitenciarelor din România, în discuția cu Iohannis
Sursa foto: Foto: Presidency.ro
23 Iun 2017   •   21:02

Radu Tudor a susținut, astăzi, la emisiunea Punctul de Întâlnire, că România este arătată cu degetul în toată Europa pentru faptul că penitenciarele românești au niște condiții absolut inumane.

Președintele Klaus Iohannis a primit astăzi un semnal neplăcut pentru România chiar din partea premierului danez, Lars Lokke Rasmussen.

Lars Lokke Rasmussen, a făcut publică situaţia a patru cetăţeni români care au încălcat legea în Danemarca şi ar trebui expulzaţi în România, dar nu se poate face acest lucru, pentru că o instanţă a decis că în ţara noastră condiţiile din închisori nu respectă drepturile omului. 

Iohannis a făcut afirmaţii la finalul reuniunii Consiliului European de la Bruxelles, cu privire la acest aspect. 

"În cursul discuţiei cu premierul danez, mi-a ridicat această problemă. Este o problemă pe care am luat-o în serios şi m-am oferit, într-adevăr, ca atunci când vom avea un nou guvern şi un nou ministru al Justiţiei să atrag atenţia noului ministru şi noului guvern că aici este o problemă, unde trebuie să se găsească o soluţie. Soluţiile practice pot fi găsite numai între cele două ministere şi s-a înţeles foarte bine această problemă. Eu sunt optimist, fiindcă e un număr mic de cazuri, este rezolvabil şi asta a fost concluzia noastră comună, că, în momentul în care vom avea un nou guvern, vor avea loc întâlniri bilaterale şi se vor căuta şi găsi soluţii", a declarat Iohannis. 

Mugur Ciuvică a comentat pe acest subiect, spunând că drepturile omului în România ar trebui respectate.

”Iohannis sper că a înteles că drepturile omului în închisorile din România trebuie respectate, iar una dintre soluții este grațierea și amnistia și eliberarea închisorilor de deținuții care și-au îndeplinit fracția de pedeapsă”, a declarat Mugur Ciuvică pentru Antena 3. 
  

×
Parteneri
Negocieri intense pentru evitarea grevei generale a poștașilor
x close