Antena 3 CNN Actualitate De ce nu a făcut denunț Traian Băsescu în cazul Kovesi. ”Când la bordul unui vas ai un turnător, vasul se întoarce în port cu un om mai puțin”

De ce nu a făcut denunț Traian Băsescu în cazul Kovesi. ”Când la bordul unui vas ai un turnător, vasul se întoarce în port cu un om mai puțin”

De ce nu a făcut denunț Traian Băsescu în cazul Kovesi. ”Când la bordul unui vas ai un turnător, vasul se întoarce în port cu un om mai puțin”
27 Sep 2016   •   23:43

Traian Băsescu a afirmat că a primit informaţii privind un posibil plagiat în cazul tezei de doctorat a Codruţei Kovesi în 2014, informaţiile nefiind certe deoarece proveneau ”din mediul civil”, scrie Adevărul.

Întrebat de ce nu a făcut un denunţa penal în această chestiune, Băsescu a răspuns: ”Prin formaţie profesională. Oricât de dur vi s-ar părea ce urmează să spun acum: când la bordul unui vas simţeai că ai un turnător, de regulă vasul se întorcea în port cu un om mai puţin”. Invitat să dea detalii legate de soarta potenţialilor turnători, Băsescu a explicat: ”I se mai întâmplau lucruri”.  

Un alt motiv invocat de către fostul preşedinte a fost faptul că informaţiile primite nu erau certe. ”Eu am avut informaţii din mediul civil, după cum şi în 2010 am avut informaţii tot din mediul civil că se fură la ANRP. Când am primit informaţia de la Elena Udrea, am dat-o la instituţiile statului. Acum instituţiile statului care ar fi trebuit să mă informeze erau implicate în falsificare”, a spus Băsescu adăugând că, la vremea respectivă, acuzele sale puteau fi infirmate cu uşurinţă cu raportul prin care se spunea că actualul procuror-şef al DNA nu a plagiat. ”M-ar fi făcut pulbere toţi”, a comentat Băsescu.

 

×
Subiecte în articol: Laura Codruta Kovesi denunt plagiat
Parteneri
Cătălin Cîrstou, candidatul comun PSD-PNL în Bucureşti
x close