Antena 3 CNN Actualitate De ce nu e bine să te pui cu Turcia. Lista celor mai de temut mașinării de război ale armatei turce

De ce nu e bine să te pui cu Turcia. Lista celor mai de temut mașinării de război ale armatei turce

De ce nu e bine să te pui cu Turcia. Lista celor mai de temut mașinării de război ale armatei turce
Sursa foto: sursa: businessinsider.com
26 Noi 2015   •   11:32

Dupa doborarea avionului rus de catre fortele aeriene turce, toate lumea sta acum cu ochii atintiti pe Turcia.

Nu e de mirare ca Ankara a reusit sa anihileze aeronava rusa atat de usor. Armata turca are echipamente militare de ultima generatie, printre care unele aduse din Statele Unite, iar altele fabricate chiar pe teritoriul tarii.

Business Insider a intocmit o lista cu cateva dintre masinariile de razboi ale Turciei.

Avionul care a doborat aparatul de zbor rusesc era un F-16 Fighting Falcon. Turcia are aproximativ 300 de astfel de avioane americane de lupta, pe care le construieste in tara, sub licenta. Avionul F-16 inca este piesa de rezistenta a Fortelor Aeriene americane.



Avionul de fabricatie israeliana IAI Heron este folosit de fortele de aparare ale statului evreu pentru a survola Fasia Gaza. Turcia are 10 astfel de aparate construite special pentru ea, cu motoare mai puternice si sisteme turcesti de imagistica.



Turcii mai dispun si de trei drone americane MQ-1 Predator. Echipate cu rachete Hellfire, aceste drone pot lovi o tinta de la sol, fara ca macar aceasta sa stie ca este urmarita. Ankara a dat deja comanda de mai multe aparate fara pilot Predator.



Elicopterul american Black Hawk s-a dovedit a fi o masinarie buna de razboi, asa ca inca este folosit de armata americana. Turcia a semnat recent un contract de achizitie a 115 elicoptere militare special modificate.



Mai mult, pe ziare.com

×
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close