Antena 3 CNN Actualitate De ce i-au trebuit lui Ghiță patru ani, ca să o denunțe pe șefa DNA

De ce i-au trebuit lui Ghiță patru ani, ca să o denunțe pe șefa DNA

De ce i-au trebuit lui Ghiță patru ani, ca să o denunțe pe șefa DNA
de M.Z.    |    27 Sep 2016   •   19:25

Deputatul Sebastian Ghiță - care s-a autodenunțat marți la Parchetul General, susținând că el a ”salvat-o” pe șefa DNA de la verdictul de plagiat - a făcut acest gest după patru ani, pentru că acum sunt anchete importante la DNA, el are ”dosare însăilate” și nu vrea ”să i se închidă gura”.

Întrebat de presă, la ieșirea de la Parchet, de ce a făcut acest denunț după patru ani, Sebastian Ghiță a răspuns: ”Mi se fac dosare însăilate, ca să mi se închidă gura și să nu mai spun ceea ce știu”.

Sebastian Ghiță a ajuns marți după-amiază la Parchetul General, pentru a se autodenunța.

Deputatul spune că, în 2012, el și alți înalți funcționari ai statului au făcut parte dintr-o Comisie tehnică a Consiliului Național de Etică, comisie care trebuia să stabilească dacă șefa DNA,

Laura Codruța Kovesi, a plagiat în teza de doctorat sau nu.

Sebastian Ghiță spune că, de fapt, Comisia nu s-a întrunit. 

”Am venit să fac un autodenunț pentru că eu am salvat-o pe Laura Codruța Kovesi” a spus Sebastian Ghiță la intrarea în Parchetul General.

Citiți și Ce scrie în denunțul făcut de Sebastian Ghiță. Acuzații năucitoare la adresa Laurei Codruța Kovesi

"Falsul s-a făcut cu ştiinţa doamnei Kovesi. Nu puteam să merg la DNA. Se ancheta doamna Kovesi singură? Eu am calitatea de cetăţean. Spuneţi cum vreţi. Măsluit, elaborat şi făcut de alţii. Am convenit să acoperim acest plagiat. A fost în favoarea dânsei în acel moment”, a spus Ghiță, la ieșirea de la Parchet.

Întrebat dacă el a ajutat-o pe Kovesi să ajungă la șefia DNA, deputatul a negat acest aspect și a explicat.

”Nu am ajutat-o eu pe Kovesi să ajungă la şefia DNA. Știu că a propus-o Victor Ponta şi Traian Băsescu a semnbat decretul, după ce CSM și-a dat avizul. Nu am ajutat-o eu, nici nu aveam cum”, a spus Sebastian Ghiță.

Despre persoanele cu care ar fi ajutato-o pe Kovesi, Ghiță nu a dorit să vorbească, limitându-se a spune că: ”Numele nu le voi spune public, pentru că nu se poate ști ce li se poate întâmpla”.

 

 

×
Parteneri
Un criminal în serie va fi eliberat din închisoare
x close