Antena 3 CNN Actualitate De unde proveneau de fapt teroriştii din aeroportul Ataturk

De unde proveneau de fapt teroriştii din aeroportul Ataturk

De unde proveneau de fapt teroriştii din aeroportul Ataturk
30 Iun 2016   •   17:17

Autorii atacului de pe aeroportul Ataturk proveneau din Rusia, Uzbekistan si Kirgizstan, a declarat joi un oficial turc care cunoaste date din dosar, precizand si ca numarul persoanelor retinute a ajuns la 22. Initial era vorba despre 13 persoane.

Declaratiile au fost facute sub protectia anonimatului pentru CNN. Retinerile suspectilor vin dupa ce fortele turce au lansat joi dimineata mai multe raiduri antiteroriste impotriva unor presupuse celule jihadiste ale Statului Islamic, in cartierele sarace din Istanbul si Izmir, scrie Ziare.com.

Anterior, cotidianul turc Milliyet a scris ca autoritatile turce i-au identificat pe cei trei kamikaze de pe aeroport si ca ar fi vorba de trei cetateni din Tadjikistan. Cotidianul a publicat si o fotografie cu cei trei, surprinsa de camerele de supraveghere de pe aeroport.

Pe de alta parte, publicatia Hurriyet relateaza ca unul dintre atacatori este un cecen pe nume Osman Vadinov, ajuns in Turcia de la Raqqa, Siria), unul dintre fiefului organizatiei teroriste Statul Islamic.

In sustinerea acestei ipoteze, cotidianul il citeaza pe taximetristul care i-ar fi dus pe teroristi la aeroport si care a declarat ca cei trei "vorbeau intre ei intr-o limba de neinteles".

Cei trei atacatori sinucigasi au deschis focul marti seara pe aeroportul Ataturk, inainte de a se arunca in aer. Pana in acest moment, 43 de persoane si-au pierdut viata, printre care se numara si 19 cetateni straini, iar peste 200 de oameni au fost raniti.

×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close