Antena 3 CNN Actualitate Decizie crucială la Guvern pentru banii românilor

Decizie crucială la Guvern pentru banii românilor

Decizie crucială la Guvern pentru banii românilor
Sursa foto: Foto: Gov.ro
07 Dec 2017   •   08:22

Guvernul a luat decizia crucială pentru banii românilor în 2018. Proiectul de buget, aprobat în şedinţa Executivului, se bazează pe o creştere economică de 5,5%, a anunţat premierul Tudose, care a mai afirmat că este pentru prima dată când PIB-ul României depăşeşte 200 de miliarde de euro.

Documentul vorbeşte însă şi despre măsuri de austeritate în instituţiile de stat, în condiţiile în care Consiliul European a avertizat că există riscul depăşirii pragului de 3% pentru deficit.

Şeful Guvernului a anunţat că prioritare în anul 2018 vor fi sănătatea, educaţia şi investiţiile publice.

Conform proiectului de buget, guvernanţii speră să obţină anul viitor venituri estimate la 287,5 miliarde lei, cu 30,9 miliarde lei mai mari faţă de 2017. Iar deficitul bugetar se va încadra în ţinta impusă de până la 3%.

Şeful PSD, Liviu Dragnea s-a declarat foarte mulţumit de proiect şi a anunţat că va intra cât mai repede în procedura adoptării în Parlament.

Proiectele de lege privind bugetul de stat şi cel al asigurărilor sociale de stat pentru 2018 vor ajunge la aprobare pe masa lui Klaus Iohannis, după ce vor trece de Parlament.

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close