Antena 3 CNN Actualitate Inspectoratul Școlar București a decis: Toate cursurile se vor finaliza la ora 17.00

Inspectoratul Școlar București a decis: Toate cursurile se vor finaliza la ora 17.00

Inspectoratul Școlar București a decis: Toate cursurile se vor finaliza la ora 17.00
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
20 Sep 2017   •   11:24

Update: Cursurile se vor finaliza miercuri în şcolile din Capitală în jurul orei 17,00, având în vedere avertizarea meteorologică, a transmis Mihaela Ciho, inspector general adjunct în cadrul IŞMB, la comandamentul convocat de municipalitate, scrie Agerpres.

Primarul general, Gabriela Firea, a afirmat, în cadrul reuniunii, că ar fi înţelept ca la ora 17,00 să se închidă cursurile pentru ca elevii să aibă timp pentru a ajunge acasă, în condiţiile în care avertizarea meteo indică faptul că în Bucureşti intervalul critic de instabilitate atmosferică va începe în jurul orei 20,00.

Ciho a spus că Inspectoratul Şcolar a transmis miercuri dimineaţa o notă de informare către toate unităţile de învăţământ din Capitală privind avertizarea meteorologică.

"Este cunoscut că în Bucureşti sunt cuprinşi 250.000 de elevi şi preşcolari în învăţământul de stat şi 30.000 de elevi şi preşcolari în învăţămâmtul privat. E foarte important să luăm toate măsurile necesare pentru a asigura siguranţa acestora. (...) Practic, consiliile de administraţie vor modifica programul orar, astfel încât elevii să ajungă în siguranţă", a menţionat Mihaela Ciho.

Gabriela Băncilă, reprezentant al Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), a precizat că, pe parcursul zilei de miercuri, ANM va actualiza mesajul de informare.

"În zona Capitalei, manifestările specifice instabilităţii atmosferice pe care le viza atenţionarea cod galben vor fi de interes în orele serii şi în prima jumătate a acestei nopţi. Mai precis, după ora 18,00, treptat vântul se va intensifica, intervalul critic pentru Bucureşti îl apreciem în perioada ora 20,00 - 1,00, 2,00, 3,00 noaptea, când norii de furtună îşi vor face apariţia şi aici. Intensificările de vânt le apreciem în jurul a 55, 65 de km/oră. De asemenea, vântul poate lua aspect de vijelie", a afirmat Băncilă.

Ea a adăugat că este posibil ca în anumite cartiere să se atingă viteze chiar mai mari de 65 de km/oră.

Șitre inițială: Decizie de ultimă oră luată de primarul Capitalei Gabriela Firea. Edilul a cerut ca școlile din București să se închidă de la ora 17.00, din cauza condițiilor nefavorabile ale vremii.

„La ora 17.00, ar fi mai bine să se încheie cursurile pentru a avea timp elevii să ajungă acasă. Cei care locuiesc mai departe, poate au nevoie să meargă cu RATB”, a declarat primarul la Comandamentul de fenomene extreme, care se desfășoară la această oră la Primăria Capitalei. Este o ședință cerută de Gabriela Firea, după avertismentele ANM.

Inspectorul general adjunct, Mihaela Ciho, a declarat că a transmis o notă de informare către școlile din București, privind avertizarea meteo. „Vom analiza, astfel încât cursurile să se încheie până la ora 19.00, vom ține legătura cu primarii de sector și dacă se impune suspendarea cursurilor, vom proceda conform legii”, a declarat inspectorul general adjunct.

Este avertimsment de vijelie și ploi torențiale și în această seară, în Capitală. De la ora 18.00, vor începe problemele, iar după ora 20.00, vântul va avea intensificări, iar până la miezul nopții se anunță o furtună destul de puternică.

Citiți și Gabriela Firea a convocat un comandament pentru fenomene extreme, la Primăria Capitalei

Citiți și Capitala, sub alertă de vreme rea

 

×
Subiecte în articol: Gabriela Firea primarul capitalei
Parteneri
Cod galben de vreme rea pentru jumătate de țară
x close