Antena 3 CNN Actualitate Decizie fără precedent pentru o ţară UE: Fumatul interzis în propria casă!

Decizie fără precedent pentru o ţară UE: Fumatul interzis în propria casă!

Decizie fără precedent pentru o ţară UE: Fumatul interzis în propria casă!
Sursa foto: foto: pixabay.com
02 Dec 2016   •   18:45

Curtea Supremă din Austria i-a interzis unui bărbat să mai fumeze pe balcon sau în propria casă, cu ferestrele deschise, în timpul orelor de masă şi odihnă, decizie fără precedent.

Cel care l-a adus în instanţa este un profesor universitar din Viena, sătul să simtă fumul de ţigară venind din apartamentul de dedesubt. Acestea a povestit că vecinul sau de la etajul 6 obişnuia să fumeze trabuc, vara, pe balcon, mai ales de la miezul nopţii la 2 dimineaţa. Iarna, fuma în casă, cu geamul deschis, conform Ziare.com.

Profesorul s-a plâns că simţea fumul din dormitor şi că îi deranja somnul. Mai mult, a povestit că un alt vecin a fost nevoit să se mute din acelaşi motiv, copiii săi având probleme respiratorii, relatează The Local.

Un tribunal a decis că bărbatul nu mai poate fuma pe balcon deloc şi nici în apartamentul sau, atunci când ferestrele sunt deschise. Cum fumătorul a făcut apel, s-a decis că el nu mai poate fuma pe balcon şi în casă, atunci când ferestrele sunt deschise, în intervalul 22:00 - 06:00.

De dată această, cel care a făcut apel a fost vecinul, care a dus cazul la Curtea Supremă din Austria.

În cele din urmă, aceasta a venit cu un orar pentru bărbatul fumător. Bărbatul nu poate fuma pe balcon sau în casă, cu ferestrele deschise, între 22:00 - 06:00. În plus, el nu poate da curs viciului, vara, în timpul orelor de masă şi odihnă. Astfel, are interdicţie de a fuma între 08:00 şi 10:00, de la prânz la orele 15:00 şi de la 18:00 la 20:00.

×
Subiecte în articol: Austria
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close