Antena 3 CNN Actualitate Demisie în masă în ALDE. Copreședintele unei organizații de sector a plecat alături de mai mulți membri din filială

Demisie în masă în ALDE. Copreședintele unei organizații de sector a plecat alături de mai mulți membri din filială

Demisie în masă în ALDE. Copreședintele unei organizații de sector a plecat alături de mai mulți membri din filială
19 Mai 2017   •   14:07

Fostul copreşedintele ALDE Sector 1 Răzvan Mitu, împreună cu fosta echipă conservatoare din organizaţie, a anunţat că a demisionat din partid ca urmare a "acţiunilor întreprinse de preşedintele Călin Popescu-Tăriceanu".

Răzvan Mitu a declarat vineri, pentru AGERPRES, că aproximativ 400 de membri din filială îl urmează.

El a susţinut că ALDE "a eşuat ca proiect politic şi nu îi poate reprezenta cu adevărat pe cei care au convingeri şi viziuni liberale".

"Am decis să demisionez din ALDE, pentru că acest partid, după întâmplările din ultimele două luni, şi-a pierdut în mod definitiv busola. Viziunea mea politică se desparte în mod categoric de cea a echipei de conducere a ALDE, care promovează populismul, în locul unei politici liberale autentice. Mă alătur lui Daniel Constantin şi voi milita pentru principiile în care cred, pentru a veni în sprijinul oamenilor de afaceri cu idei şi propuneri care să genereze mai multă încredere şi predictibilitate în economie", a afirmat Răzvan Mitu.

Conform sursei citate, Cristian Cosmin, fost secretar de stat în Ministerul Muncii şi Justiţiei Sociale şi fost vicepreşedinte al filialei Sector 1, a declarat că "ALDE, aşa cum este condus de echipa Tăriceanu - Chiţoiu, nu poate formula o politică economică şi socială coerentă cu beneficii nici pentru mediul de afaceri, generator de progres economic, nici pentru societate în ansamblul ei".

"Mi-am pierdut încrederea în special în Călin Popescu-Tăriceanu care a demonstrat că nu poate avea o viziune care să depăşească interesele personale sau de grup. Liberalismul adevărat, preocuparea pentru soarta societăţii şi a mediului de afaceri autohton, a fost înlocuit de populism", a spus Cristian Cosmin, citat în comunicat.

Potrivit comunicatului, demisionarii "nu şi-au pierdut încrederea că în România se poate realiza un proiect politic care să reprezinte cu adevărat interesele cetăţenilor, mai presus de orice interes personal al anumitor oameni, iar această nouă formaţiune politică se poate contura în jurul lui Daniel Constantin".

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Călin Popescu Tăriceanu
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close