Antena 3 CNN Actualitate Descoperiți: Exploziv: Scenariul prin care PSD se poate rupe

Descoperiți: Exploziv: Scenariul prin care PSD se poate rupe

Descoperiți: Exploziv: Scenariul prin care PSD se poate rupe
Sursa foto: Foto: Facebook/Liviu Dragnea
23 Iul 2017   •   19:17

O ședință a Biroului Politic Național a PSD ar avea loc mâine, convocată de urgență de președintele Liviu Dragnea, deși, spun unele surse, liderul PSD trebuia să fie în vacanță în această săptămână.

Liviu Dragnea s-a întors însă pentru a rezolva cele două probleme. Pe de o parte, așa zisul grup al reformiștilor, Cătălin Ivan, despre care el spune că este încă membru PSD, în organizația de Iași, cei de acolo spun că nu mai este. Și de fapt, și Ivan și Sorin Grindeanu, cel de-al doilea reformist, au pus baza acestui grup. Cei doi anunță că au și alți parlamentari și membrii PSD alături de ei care până la toamnă vor să aibă un Congres în PSD prin care cei care au fost condamnați să nu mai aibă funcții de conducere.

De cealaltă parte, Victor Ponta care a anunțat că la toamnă ori va face un nou partid, ori se va îndrepta către partidul lui Daniel Constantin, deși la moțiunea de cenzură s-a văzut că fostul premier nu are foarte mulți alături de el.

Intrat prin telefon în emisiunea Descoperiți, Codrin Ștefănescu susține că nu este o problemă în partid, dar va propune colegilor săi măsuri mai radicale în ceea ce îi privește pe acești reformiști.

„Nu avem o problemă în partid. Nu cred că vreodată va reuși cineva să rupă PSD. PSD este cea mai neagră perioadă a sa, a câștigat alegerile, are un program de guvernare bun, nu știu cât e de neagră. Eu voi pune problema în BPN, noi avut niște probleme, când erau oameni în stradă, am avut un ministru care și-a dat demisia că era cu cei din stradă, am mai avut un ministru care s-a blindat în minister șu nu a vrut să plece, s-a cerut să fie conducătorul partidului. Acești oameni au reacționat în perioade de restriște. Victor Ponta nu mai este membru al partidului. Noi l-am așteptat la partid. El s-a dus cu Grindeanu și a blocat Guvernul 10 zile. Trebuie să avem un statut mai radical. Lista lui Ponta nu se confirmă. Nu asta este lista. Ivan nu mai este membru în partid”, a declarat Ștefănescu.

 

×
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close