Antena 3 CNN Actualitate Descoperiți. Oamenii pe care #rezist vrea să-i pună la butoane

Descoperiți. Oamenii pe care #rezist vrea să-i pună la butoane

Descoperiți. Oamenii pe care #rezist vrea să-i pună la butoane
22 Sep 2018   •   23:17

”Sistemul” lucrează și o face fără încetare. Nu are odihnă până când nu funcționează totul așa cum vor oamenii de la butoane. 

Cine sunt cei pe care #rezist i-ar vrea acolo, ne-a dezvăluit Andreea Sava, sâmbătă, la ”Descoperiți”.

Candidatul manciurian este o expresie consacrată care definește un politician-marionetă, folosit și dirijat de forțe exterioare, iar lobotomizarea din celebrul film american cu același nume este o metaforă pentru a scoate și mai tare în evidență că un astfel de candidat, odată ajuns în poziția vizată, nu ar avea absolut niciun fel de control asupra deciziilor și acțiunilor proprii, fiindcă el are un alt centru de comandă, determinat de subordonări și lucruri din trecut care îl fac cel puțin manevrabil, dacă nu de-a dreptul șantajabil.

Nicio societate sănătoasă la cap nu-și permite să nu ia în calcul că mereu vor exista oameni și grupări care să-și dorească să controleze politicenii aflați la butoanele puterii. Iar România a trăit nu doar un singur moment când oameni politici au acționat în moduri inexplicabile, vecine cu autodetonarea.

Enumerăm la întâmplare, seria de acțiuni a lui Crin Antonescu ce a dus la ruperea USL și la dispariția sa de pe scena politică sau Victor Ponta în cel puțin 4 situații: venirea de la Bruxelles cu celebra listă, în plin proces de suspendare a lui Traian Băsescu, semnarea pactului de coabitare cu același Băsescu, deși USL tocmai câștigase alegerile cu scorul uriaș de 70%, apoi nominalizarea Codruței Kovesi pentru șefia DNA, despre care spusese că e unealta aceluiași Băsescu și demisia din funcția de premier după tragedia de la Colectiv, după doar o zi 
de protest.

În cazul lui Crin Antonescu, s-a vorbit despre posibila șantajare cu cel puțin un dosar penal pentru soția sa europarlamentar, dar doar pe surse, cât despre Victor Ponta, explicațiile au mers de la jocuri făcute împreună cu prietenul Ghiță, un intim al șefului operativ al SRI, generalul Florian Coldea, presiuni cu dosarele penale făcute lui și familiei sale dar și acuzații că ar fi acoperit al Serviciilor, Traian Băsescu vorbind explicit despre SIE și explicând că un acoperit nu devine niciodată cu adevărat un om liber și că mereu va răspunde la solicitările serviciului pentru care a lucrat. Iar Traian Băsescu ar trebui să știe cel mai bine fiindcă, până a ajuns la Cotroceni și s-a asigurat că dovezile au dispărut, nu a putut să nege colaborarea și angajamentul semnat cu Securitatea.

În mod cert, noua vedetă a aparatului de presă, care a funcționat mereu ca uns, este Dacian Cioloș, cel care, deși nici măcar nu are în mod formal și legal un partid, crește cică în sondaje, în fiecare zi, văzând cu ochii. Și, pe cât de imaculat se vrea a părea Dacian Cioloș, pe atât de plin de tenebre îi este trecutul. Veșnic tehnocrat desăvârșit, ascensiunea politică fără prea mari greutăți, indiferent de culoarea regimului politic, este pusă de mulți pe seama originilor comune cu vestitul fost șef al Doi ș-un sfert, Virgil Ardelean zis Vulpea, cu care presa i-a găsit și legături de rudenie, străbunica lui Cioloș și bunica lui Ardelean, pe linii materne, fiind surori. Vulpea a fost și coleg de generație la școala de miliție cu tatăl lui Cioloș și nu pot nega că se cunosc. Au fost fotografiați împreună pe drumul spre același avion, când premierul Cioloș mergea spre Riga, la reuniunea șefilor de guverne din statele Europei Centrale și de Est și China.

×
Subiecte în articol: Descoperiți andreea sava Dacian Cioloş
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close