Antena 3 CNN Actualitate Descoperiți. Secretul din spatele a trei ascensiuni spectaculoase

Descoperiți. Secretul din spatele a trei ascensiuni spectaculoase

Descoperiți. Secretul din spatele a trei ascensiuni spectaculoase
14 Apr 2018   •   23:45

România are 300 de milionari, iar pe unii dintre cei mai invidiați bogați din lumea mondenă nici măcar nu îi veți găsi în topuri și nu pentru că averile nu le-ar permite, ci pentru că nu își doresc să se afle acolo. Au averi fabuloase, vile de milioane de euro, ceasuri de sute de mii de euro și cei mai scumpi bolizi. Poveștile lor sunt demne de filmele de Hollywood. 

Unul dintre exemple este Dan Nicorescu, o figură foarte cunoscută în lumea bună din Dorobanți, dar un anonim pentru publicul larg. Numele lui nu se leagă de vreun imperiu, nu îl găsim în topul bogaților, deși averea pe care deține s-ar califica lejer. Apare des în tabloide cu diverse cancanuri, de la divele cu care se afișează, până la faptul că faptul că își parchează bolizii ostentativ pe mai multe locuri. Are o casă impunătoare fix lângă Parcul Herăstrău, într-una din cele mai scumpe zone din Capitală. Se laudă cu călătoriile pe care le-a făcut în peste 70 de țări, cu colecția de guri de rechini, colecția de ochelari de soare și ceasuri. Acesta spune că a făcut primul milion de dolari la 28 de ani. 

Mihnea Grigoriu este puștiul de 23 de ani cu mașini de peste un milion de euro. Grigoriu e vedetă în locurile de fițe. Înainte de a intra într-un loc dă câteva ture cu mașina pentru a impresiona pe toată lumea. Părinții l-au trimis la studii în Londra, iar acum în Elveția, la Geneva. Își petrece cea mai mare parte a timpului în străinătate. Tatăl său, Dan Grigroriu, nu e deloc încăntat de aparițiile mondene ale fiului său. Acesta ar avea, la rândul său, o avere fabuloasă și se spune că ar avea legături cu SRI-ul. A fost cerecetat pentru contrabandă cu produse petroliere în dosarul Jimbolia. A beneficiat de credite de la Bancorex de un milion de dolari, de 20 de milioane de euro de la ANRP pentru un teren de 10 hectare din Otopeni. Apare în dosarul de trafic de influență al lui Vasile Blaga și e inculpat alături de Sebastian Ghiță în dosarul Tracia-Asesoft. 

Nicolae Dumitru, zis Niro, a devenit mult mai cunscut publicului larg în ultimii ani, după inculparea și condamnarea în dosarul Microsoft. Până la acel moment, însă, era unul dintre cei mai bogați și influenți oameni de afaceri cu cea mai spectaculoasă poveste a ascensiunii. Niro a crescut într-o casă de chirpici din Ferentari, de trei camere, în care locuia împreună cu alte 27 de persoane. De aici nu au mai fost decât câțiva pași până la afacerile și proprietățile de multe milioane de euro. În total, are o avere evaluată la aproximativ 700 de milioane de euro. În timpul liceului s-a apucat de jucat popice, iar plecarea în turnee a fost oportunitatea de a se apuca de făcut bișniță cu diverse lucruri. Șansa sa a fost colonelul Salitra, de la Ministerul de Interne. 

×
Subiecte în articol: Descoperiți România milionari
Parteneri
Ce indice de corecție trebuie să ai pentru a avea o pensie mai mare
x close