Antena 3 CNN Actualitate Din ce cauză a murit pilotul planorului căzut în Masivul Postăvarul

Din ce cauză a murit pilotul planorului căzut în Masivul Postăvarul

Din ce cauză a murit pilotul planorului căzut în Masivul Postăvarul
25 Noi 2015   •   15:46

Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Brașov a anunțat miercuri, într-un comunicat de presă transmis AGERPRES, că în urma autopsiei medico-legale a cadavrului pilotului Mircea Crăciun, care s-a prăbușit cu planorul la începutul lunii august în Masivul Postăvarul, s-a stabilit că moartea acestuia a fost violentă și s-a datorat unui politraumatism prin accident aviatic, pilot-planor.
"În continuarea cercetărilor privind împrejurările în care a avut loc evenimentul aviatic din data de 6 august 2015, în care a fost implicat planorul cu indicativul D-5585, pilotat de Crăciun Mircea, urmare a efectuării autopsiei medico-legale, în cursul zilei de miercuri au fost emise concluziile preliminare privind decesul pilotului. Potrivit acestora, moartea numitului Crăciun Mircea a fost violentă și s-a datorat unui politraumatism prin accident aviatic, pilot-planor", se arată în comunicatul transmis de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Brașov.

Potrivit sursei citate, în urma examinării fragmentelor de cadavru, s-au constatat multiple fracturi la nivelul craniului, bazinului și membrelor inferioare, leziuni care pledează pentru un politraumatism grav în legătură directă de cauzalitate cu decesul.

Cercetările continuă în vederea stabilirii tuturor împrejurărilor concrete în care a avut loc evenimentul aviatic, mai adaugă comunicatul menționat.

Planorul pilotat de Mircea Crăciun, în vârstă de 56 de ani, considerat cel mai bun pilot de distanță din România, a dispărut în ziua de 6 august. Căutările cu forțe sporite de jandarmi montani, salvamontiști, lucrători silvici, voluntari au durat mai mult de o lună și au fost efectuate în județele Brașov, Prahova, Argeș, Harghita, Covasna, Bacău, Buzău.

Epava planorului dispărut a fost găsită, sâmbătă, în zona Muchia Cheii, situată între Cabana Postăvaru și orașul Râșnov, fiind observată de câțiva turiști aflați în zonă, care au alertat autoritățile.

×
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close