Antena 3 CNN Actualitate Scandal imens după primele analize ale dezinfectanților. Directorul Institutului Matei Balş: Un antibiotic iese o dată la 10 ani

Scandal imens după primele analize ale dezinfectanților. Directorul Institutului Matei Balş: Un antibiotic iese o dată la 10 ani

Scandal imens după primele analize ale dezinfectanților. Directorul Institutului Matei Balş: Un antibiotic iese o dată la 10 ani
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de S.T.    |    12 Mai 2016   •   20:28

Profesorul Adrian Streinu Cercel, șeful Institutului Matei Balș, a declarat joi, la Antena 3, că salvează vieți utilizând medicamente generice, asta în timp ce doctorul Cătălin Cîrstoveanu, șeful secției de terapie intensivă nou-născuți de la Marie Curie, declară că există medicamente generice care nu-și fac efectul.

"Faceți, vă rog, teste și la medicamente! Știu medicamente generice al căror import e protejat de politicieni care nu-și fac efectul. Deloc nu au efect! Sunt convins că vorbim despre același lucru! Mor oamenii din această cauză", a explicat Cîrstoveanu.

„Cred că ar trebui să revenim asupra interviului dat de domnul doctor Cîrstoveanu și să explice la ce anume s-a referit”, a spus Adrian Streinu Cercel, joi, la Antena 3.

„Eu sunt convins că domnia sa (doctorul Cătălin Cîrstoveanu - n.red.) a avut în minte infecțiile nozocomiale, adică cele din spitale, unde sunt o serie de probleme din punct de vedere al sensibilității la antibiotice și din păcate a pierdut din vedere celelalte două categorii de infecții, respectiv cele comunitare și cele asociate îngrijirilor de sănătate, unde medicamentele amintite sunt deosebit de eficiente”.

Potrivit lui Adrian Streinu Cercel, „avem în jurul nostru și în noi de 10 ori mai multe bacterii decât propriile noastre celule”.

„Aceste bacterii sunt cele care ne protejează pe dinafară, pe dinăuntru, ne ajută să digerăm alimentele și fabrică vitaminele pentru noi. Noi conviețuim cu bacteriile. Dacă ne apucăm să le distrugem cu antibiotice vom face găuri în acest scut și o serie de germeni oportuniști va lua locul acestor bacterii care sunt bune”, a spus el.

Un antibiotic iese o dată la 10 ani și în momentul de față avem o mare criză de antibiotice care să fie utile pe germenii de spital, care sunt multirezistenți”, a mai spus el.

Vezi AICI ediția integrală a emisiunii „La ordinea zilei”

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close