Antena 3 CNN Actualitate Doctoriţă şpagară arestată, deşi pacienta s-a rugat la Arsenie Boca pentru ea

Doctoriţă şpagară arestată, deşi pacienta s-a rugat la Arsenie Boca pentru ea

Doctoriţă şpagară arestată, deşi pacienta s-a rugat la Arsenie Boca pentru ea
27 Mai 2016   •   16:01

Medicul Camelia Râmneanțu, angajat al Casei de Pensii, care condiționa, la Lugoj, orice act medical cu șpagă, a fost trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită în formă continuată. Cadrul medical este în libertate sub cauțiune, după ce a achitat nu mai puțin de 10.000 de euro, potrivit pressalert.ro.

Tot din șpăgi, în timpul perchezițiilor de la finele lunii ianuarie, procurorii au găsit în casa medicului 5.060 de euro, 2.997 de dolari, 200 de lire sterline. Surpriza a venit însă în fața unei căsuțe de valori deschisă la o bancă din Timișoara, unde Camelia Râmneanțu agonisise 237.000 de euro. În timpul anchetei, arată procurorul, medicul a fost monitorizat, existând zile în care a luat și de 7 ori șpagă, bani sau diverse bunuri.

„O persoană al cărui scop principal a fost acumularea de venituri, inclusiv prin mijloace care intră sub incidența Codului penal. De asemenea, se poate observa faptul că inculpata primeşte orice i se oferă”, scrie procurorul Mihaiela Pop de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiș despre doctorița Camelia Râmneanțu în rechizitoriul prin care a trimis-o în judecată, la finele săptămânii trecute.

Din procesul verbal de redare a discuţiilor în mediu ambiental rezultă următoarele:

„în încăpere se află medicul R. A. C. împreună cu asistenta sa şi o femeie ]

R.A.C.: Vai ce nebunie…Ati fost? Femeie: M-am rugat…

R.A.C.: Dar n-a fost multă lume

Femeie: Nu. M-am rugat la, la, la mormântul Părintelui Arsenie Boca. Am fost şi am pus, am pus şi din partea dumneavoastră, un leu din partea mea, din partea mea.

R.A.C.: Păi trebuie să vă luaţi banii atuncea. Pe leul pentru….

[n.r… Medicul R. A. C. ia din dosar dintre documente un plic pe care îl restituie persoanei din faţa sa, însă aceasta refuză sa-l ia înapoi ]

Femeie: Nu, nu, nu…

R.A.C.: Dacă aţi pus din partea mea.

R.A.C.: O venit pensia? Aţi luat pensia?

Femeie: Ce pensie?

R.A.C.: Pe aia, pe patru sute de lei? Cum? N-aţi luat pensia?

Femeie: N-am luat.

R.A.C.: Păi de ce aţi fost la noi? N-aţi primit? Numele. Cum vă e numele?

Femeie: N-am luat pensia, acuma ce aud…N-am luat

R.A.C.: Păi, n-aveţi pensie de handicap? Cât aveţi pensie?

Femeie: Douămilioaneşapesute….”

Deşi persoana aflată în biroul medicului nu a fost identificată, fapta acesteia de luare de mită rezultă în mod cert din cuprinsul procesului – verbal de redare a înregistrării video în mediul ambiental.

În cazul persoanelor care nu achitau mita pretinsă, se răzbuna. Procurorul are la dosar mărturii ale unor martori care s-au „însănătoșit” din pixul doctoriței Râmneanțu, și au pierdut bani din pensii sau integral pensia de invaliditate (deși nu era cazul) , doar pentru că nu au avut 100, respectiv 1.000 de euro.

×
Parteneri
Mobilizare impresionantă pentru Aryan, copilul rătăcit
x close