Antena 3 CNN Actualitate Document bombă: Interceptările DNA nu sunt ''autentice''

Document bombă: Interceptările DNA nu sunt ''autentice''

Document bombă: Interceptările DNA nu sunt ''autentice''
08 Mai 2016   •   19:57

Radu Tudor a prezentat la ''Punctul de Întâlnire'' un document bombă, furnizat de jurnalistul luju.ro Răzvan Savaliuc, din care reiese că interceptările DNA nu sunt ''autentice".

Este recunoasterea oficiala ca DNA foloseste in dosare interceptari ce nu pot fi expertizate, care sunt copii realizate fara cadru legal: “Inregistrarile efectuate de Serviciul tehnic al DNA se fac cu echipamente de inregistrare digitala cu memorie interna, dupa care sunt descarcate din memoria acestora direct pe suport optic CD/DVD sau pe hard-discul PC... legislatia in vigoare nu defineste notiunea de original si autentic”, se precizează în documentul DNA, potrivit luju.ro.

Răzvan Savaliuc a precizat că această dezvăluire este una foarte îngrijorătoare.

''Practic, conform răspunsului DNA - o adresă oficială dată de DNA Înaltei Curți privind cei 4 judecători sindici de la Tribunalul București trimiși în judecată în dosarul omului de afaceri Dan Adamescu - se recunoaște că nu poate să garanteze autenticitatea și originalitatea interceptărilor pe care le realizează deoarece legislația nu ar face trimitere la asemenea definiții, ceea ce este foarte grav, și pentru că în prezent înregistrările efectuate de serviciul tehnic al DNA se fac cu echipamente de înregistrare digitală audio sau video cu memorie internă, după care sunt descărcate din memoria acestora. (...) La instanță ajung niște copii CD iar în cazul în care acuzații contestă autenticitatea înregistrărilor, experții nu pot să facă această expertiză'', a spus Răzvan Savaliu.

Mai multe detalii și eplicații în materialul video.


 

×
Subiecte în articol: Punctul de întâlnire
Parteneri
Prognoza meteo 18 martie - 15 aprilie 2024
x close