Antena 3 CNN Actualitate Doi hackeri israelieni au fost condamnaţi pentru atacuri asupra băncilor din România. Ce pedepse au primit

Doi hackeri israelieni au fost condamnaţi pentru atacuri asupra băncilor din România. Ce pedepse au primit

Doi hackeri israelieni au fost condamnaţi pentru atacuri asupra băncilor din România. Ce pedepse au primit
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de S.T.    |    27 Oct 2016   •   18:45

Cetăţenii israelieni Iahr Giora şi Azouri Oren Avraham au fost condamnaţi definitiv, joi, de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la 9 ani şi 8 luni închisoare, respectiv 9 ani, într-un dosar în care au fost acuzaţi de tentativă de spionaj şi activităţi pe linia agresiunilor de tip cibernetic asupra sistemului bancar naţional.

În acelaşi dosar, George Tohăneanu, complicele israelienilor, a primit 9 luni închisoare cu suspendare, fiind obligat să efectueze şi 120 de zile muncă în folosul comunităţii.

Cei doi israelieni au fost trimişi în judecată în iulie 2015 de procurorii DIICOT, fiind acuzaţi de săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, operaţiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice, complicitate la acces ilegal la un sistem informatic, complicitate la tentativă de interceptare ilegală a unei transmisii de date informatice, complicitate la transferul neautorizat de date informatice, complicitate la tentativa de săvârşire a infracţiunii de spălare de bani şi complicitate la tentativa de spionaj.
 

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Harta salariilor din România. Zonele unde angajații sunt plătiți cel mai bine
x close