Antena 3 CNN Actualitate Doi martori din dosarul Gala Bute au dezvăluit circuitul banilor. Cum au dus geanta cu bani la Ministerul Dezvoltării

Doi martori din dosarul Gala Bute au dezvăluit circuitul banilor. Cum au dus geanta cu bani la Ministerul Dezvoltării

Doi martori din dosarul Gala Bute au dezvăluit circuitul banilor. Cum au dus geanta cu bani la Ministerul Dezvoltării
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de S.T.    |    30 Sep 2016   •   22:24

Doi martori denunţători din dosarul Gala Bute, Corin Boian şi Adrian Gărdean, au spus vineri, în faţa judecătorilor de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, că au dat o valiză cu 900.000 de euro pentru deblocarea plăţilor necesare pârtiilor din Borsec, Straja și Parâng, informează news.ro.

Suma ar fi reprezentat "comisionul" de 10% din totalul contractelor.

Martorul Corin Boian a arătat, la audierea în faţa instanţei de judecată, că, pe 6 octombrie 2011, avea 600.000 de euro într-un o geantă neagră de voiaj.

„Banii erau în bancnote de 500 de euro. Am venit de la Piteşti la Gărdean la biroul său din Băneasa, de la Aviaţia Utilitară. Gărdean a completat suma cu 300.000 de euro în birou, tot în bancnote de 500 de euro. Am plecat amândoi spre minister. Gărdean a intrat cu geantă. Eu am rămas în parcare. Am dedus, din context, că vizita la MDRT este anunţată. Gărdean mi-a zis că se duce la domnul Gheorghe Nastasia. Nu mi-a spus în ce birou au avut loc discuţiile”, a arătat omul de afaceri, care a plătit pentru a i se debloca proiectul privind domeniul schiabil de la Parâng pentru care câştigase licitaţie pentru lucrările de construcţie.

×
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close