x close

Fii alături de noi!

Refugiați prinși făcând autostopul în Vaslui

de D.G.   •   18 Ian 2016   •   20:48
Refugiați prinși făcând autostopul în Vaslui 817
foto: pixabay.com
Doi migranţi din Afganistan şi Pakistan au fost prinşi, în judeţul Vaslui, de un poliţist de frontieră aflat în timpul liber, după ce au intrat ilegal în România, traversând înot râul Prut, aceştia fiind predaţi ulterior autorităţilor de frontieră din Republica Moldova.

Potrivit reprezentanţilor Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (STPF) Vaslui, doi migranţi, de 19 şi 24 de ani, au fost prinşi de un poliţist de frontieră aflat în timpul liber în timp ce făceau autostopul pe E 581, în zona localităţii Valea Grecului.

Ulterior, tinerii, din Pakistan şi Afganistan, au fost predaţi poliţiştilor de frontieră, care au mers împreună cu ei pe urmele lăsate în zăpadă pentru a stabili pe unde au intrat ilegal în ţară. Astfel, pe malul Prutului au fost găsite o vestă de salvare şi o funie de 60 de metri, folosite la trecerea, cel mai probabil înot, a râului care desparte România de Republica Moldova.

Totodată, asupra lor a fost găsită o pungă cu mai multe adrese din Ucraina, Belarus şi Republica Moldova. Cei doi migranţi au ajuns până la graniţa cu România după ce au mers cu un camion cu care au plecat din Ucraina.

"Cei doi tineri nu au fost prea cooperanţi, ei declarând doar că intenţionau să ajungă în Bucureşti pentru a se întâlni cu nişte prieteni. De altfel, nu au vrut să spună nici cum au traversat râul Prut, deşi, cel mai probabil, din obiectele descoperite, au făcut-o înot", a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al STPF Vaslui, Irina Mirică.

Poliţiştii de frontieră vasluieni au întocmit dosar penal pe numele celor doi migranţi pentru trecerea ilegală a frontierei de stat. Ulterior, tinerii au fost predaţi autorităţilor din Republica Moldova, conform tratatului de readmisie semnat cu ţara vecină.
poza

Actualitate

Ce-i răspunde Dacian Cioloș unui român care a semnalat probleme la Aplicația ”Inspectorul Padurii”

Programul de monitorizare a defrișărilor și a transportului de material lemnos dă rateuri. Asta a aflat și premierul Dacian Cioloș, de la un bărbat care a postat pe pagina șefului Executivului datele unui camion...

31 Iul 2016  •  08:21

Carmen Avram, premiată pentru întreaga carieră

Carmen Avram, premiată pentru întreaga carieră

Echipa În Premieră a demonstrat de nenumărate de ori un profesionalism rar în România și acest lucru se vede și în premiile pe care echipa le-a adunat în decursul anilor, în...

poza

Show

Jean-Claude Van Damme, ieşire nervoasă în timpul unui interviu. Nimeni nu s-a aşteptat la aşa ceva - VIDEO

Jean-Claude Van Damme a avut un exces de furie în timpul unui interviu acordat pentru un post televiziune australian, după o serie de întrebări ce l-au deranjat, inclusiv una despre fosta lui aventură cu...

30 Iul 2016  •  16:47

sati