Antena 3 CNN Actualitate Donald Trump face afirmații șocante: ”Va provoca al Treilea Război Mondial din cauza Siriei!”

Donald Trump face afirmații șocante: ”Va provoca al Treilea Război Mondial din cauza Siriei!”

Donald Trump face afirmații șocante: ”Va provoca al Treilea Război Mondial din cauza Siriei!”
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
26 Oct 2016   •   10:03

Donald Trump a declarat, marţi, într-un interviu acordat Reuters, că planul democratei Hillary Clinton pentru Siria “va duce la Al Treilea Război Mondial”, din cauza riscului unui conflict cu forţele militare ale Rusiei.

Într-un interviu axat în principal pe politica externă, candidatul republican la preşedinţia SUA a afirmat că înfrângerea organizației Statul Islamic este prioritară în fața ”încercărilor repetate de a-l convinge pe Bashar al Assad să renunțe la putere”.
 
De asemenea, Donald Trump și-a exprimat convingerea că Hillary Clinton nu va putea purta negocieri cu președintele Rusiei Vladimir Putin, având în vedere relațiile extrem de reci între cei doi.

În privinţa războiului civil din Siria, Trump a declarat că Hillary Clinton ar putea atrage SUA într-un război mondial printr-o poziţie mai agresivă în privinţa rezolvării conflictului. Clinton a făcut apel la crearea unei zone de excludere aeriană şi a unor 'zone sigure' pe teren pentru a-i proteja pe non-combatanţi. Unii analişti se tem că protejarea acestor zone ar putea aduce SUA în conflict direct cu avioanele de luptă ale Rusiei.

"Ce ar trebui să facem este să ne concentrăm pe ISIS. Nu ar trebui să ne concentrăm pe Siria", a declarat Trump. "Vom ajunge la Al Treilea Război Mondial din cauza Siriei dacă o ascultăm pe Hillary Clinton", a adăugat el.

"Nu mai luptăm cu Siria. Luptăm cu Siria, Rusia şi Iran, ne-am înţeles? Rusia este o ţară nucleară, una ale cărei arme nucleare sunt funcţionale, spre deosebire de alte ţări care doar vorbesc", a mai afirmat Trump.

Echipa de campanie a lui Clinton a respins criticile, precizând că experţi în securitate nucleare deopotrivă republicani şi democraţi au spus despre Trump că nu este pregătit pentru a deveni comandant şef.

×
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close