Antena 3 CNN Actualitate Donald Trump îl laudă pe Saddam Hussein pentru crimele sale: "Nu li se citeau drepturile. Se termina cu ei”

Donald Trump îl laudă pe Saddam Hussein pentru crimele sale: "Nu li se citeau drepturile. Se termina cu ei”

Donald Trump îl laudă pe Saddam Hussein pentru crimele sale: "Nu li se citeau drepturile. Se termina cu ei”
Sursa foto: Foto: Facebook / Donald Trump
06 Iul 2016   •   13:25

Donald Trump l-a lăudat pe fostul dictator irakian Saddam Hussein pentru că a eliminat 'teroriști', atrăgându-și o reacție puternică din partea taberei rivalei sale democrate în cursa pentru Casa Albă, Hillary Clinton, scrie AFP.

SUA "nu ar fi trebuit să destabilizeze Irakul", devenit la 13 ani după intervenția americană "un bârlog pentru gruparea Statul Islamic" (SI), a declarat candidatul republican, care a mai avut și în trecut comentarii favorabile unor dictatori din Orientul Mijlociu.

Saddam Hussein "a fost un tip rău, cu adevărat rău. Însă știți ce a făcut bun? A ucis teroriști. Și a făcut-o bine", a declarat marți seară Trump în fața susținătorilor săi la Raleigh, în Carolina de Nord (est).

"Nu li se citeau drepturile. Nu li se vorbea. Erau teroriști. Se termina cu ei”, a adăugat el.

Candidatul republican, care și-a arătat la acel moment sprijinul pentru intervenția americană, dar apoi s-a opus, a deplâns faptul că Irakul a devenit un 'Harvard al terorismului', făcând referire la prestigioasa universitate americană.

Echipa de campanie a lui Hillary Clinton a denunțat imediat aceste declarații, spunând că ele constituie un sprijin pentru fostul dictator, înlăturat de la putere în 2003 și apoi spânzurat la capătul unui proces pentru crime împotriva populației sale, în special masacrul asupra a 150 de șiiți cu două decenii în urmă.

×
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close