Antena 3 CNN Actualitate Dosarul Microsoft. "Niro", despre cum acţiona MAFIA

Dosarul Microsoft. "Niro", despre cum acţiona MAFIA

Dosarul Microsoft. "Niro", despre cum acţiona MAFIA
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    23 Ian 2015   •   17:37

Noi dezvăluiri explozive din referatul procurorilor în cazul fostului ministru Gabriel Sandu şi afaceristului Nicolae Dumitru, zis Niro. Acesta din urmă povesteşte metodele mafiote pe care le aplica un alt afacerist, Alexandru Bittner, care cerea taxă de protecţie şi îşi ameninţa cu moartea competitorii. 

 
Omul de afaceri Nicolae Dumitru, zis Niro, urmărit penal în dosarul Microsoft, a colaborat cu procurorii şi le-a spus cum acţiona mafia.
 
"În ceea ce priveşte relaţia mea cu Bittner Alexandru, aş dori să precizez că acesta începând cu anul 2002 a încercat prin presiuni să-mi preia afacerea, respectiv comerţul cu China (...). După circa un an jumătate - 2 ani de controale repetate (ale autorităţilor asupra afacerilor personale, n.r.) m-am întâlnit cu acesta pentru a discuta problemele. Bittner Alexandru, pe parcursul acelei prime discuţii ce am avut-o cu el, mi-a dat de înţeles în mod explicit că este foarte puternic. Mi-a adus două argumente, respectiv un prim argument era legat de faptul că un fost asociat de-al meu, Salitra Constantin, ar fi murit într-un accident în ianuarie 1995, tirul implicat în accidentul acela fiind închiriat la acel moment de către Bittner Alexandru, iar un al doilea argument era legat de faptul că datorită influenţei lui s-ar fi blocat o afacere mare de construire a unui oraş chinezesc pe o parcelă de teren ce aparţinea de parcul IOR.(...) 
 
Acest demers al lui Bittner Alexandru nu a fost dus la bun sfârşit şi pentru faptul că pentru a-l mai domoli în raporturile cu mine, am fost de acord ca la diferite cereri ale lui de a-i da sume de bani să răspund pozitiv. Apreciez că în anul 2003, de cel puţin 6-7 ori, Bittner Alexandru mi-a solicitat să-i dau sume de bani pe care bineînţeles nu se punea problema să le primesc înapoi. În opinia mea, era vorba de sume mici de bani, de circa 10.000-20.000 dolari.(...) Bittner Alexandru mi-a spus, textual, citez din memorie: "Dacă nu-mi daţi 3.800.000 USD nu se va realiza afacerea (Microsoft -n.r.)! Uitaţi de afacere!". Pentru că eu aveam potenţialul financiar cel mai mare, tot eu urma să avansez această sumă. (...) Pentru că Dinu Pescariu mi-a promis că mă bagă în afacere (Microsoft - n.r.), am înţeles că această sumă e 3.800.000 USD urma să o recuperez din afacere", se arată în referatul DNA.
 
Declaraţia a fost prezentată vineri, la emisiunea 100 de minute, de la Antena 3.

Fostul ministru Gabriel Sandu şi omul de afaceri Nicolae Dumitru "Niro", urmăriţi penal în dosarul Microsoft, vor fi plasaţi în arest la domiciliu, a decis, vineri, instanţa supremăCei doi au colaborat cu anchetatorii.

×
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close