Antena 3 CNN Actualitate Dragnea, despre atacul cu bombă dejucat la Târgu Secuiesc

Dragnea, despre atacul cu bombă dejucat la Târgu Secuiesc

Dragnea, despre atacul cu bombă dejucat la Târgu Secuiesc
01 Dec 2015   •   23:45

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat marți că este de datoria sa să remarce modul în care SRI și DIICOT au acționat în cazul cetățeanului român de etnie maghiară reținut de DIICOT pentru că intenționa să detoneze un dispozitiv exploziv improvizat la manifestația de 1 Decembrie de la Târgu Secuiesc și a mulțumit celor două instituții pentru modul în care și-au făcut datoria, transmite Agerpres

"De ceva timp, din păcate, vedem în toată lumea o recrudescență a violenței și a terorismului. Din păcate și la noi a apărut acest incident, dar pe de altă parte, este de datoria mea și a noastră — cred — să remarcăm modul în care SRI și DIICOT au acționat și să le mulțumesc, că merită lucrul acesta. Asta ne arată că, în continuare, aceste instituții din această zonă au nevoie de resurse umane, de resurse financiare, au nevoie și de legislație foarte clară, pentru că probabil și sper că incidentul din Transilvania este un incident izolat, nu face parte dintr-o situație mai complexă, dar, pe de altă parte, trebuie să ne pună pe gânduri", a spus Dragnea la România TV.

Vorbind despre incidentul care s-a produs marți seara între jandarmi și unul dintre protestatarii din Piața Universității care a încercat să forțeze cordonul de protecție pentru a intra pe partea carosabilă, Dragnea a spus că premierul Dacian Cioloș trebuie să fie foarte atent la Ministerul de Interne, unde este nevoie de continuitate.

"Despre protestele din stradă vreau să-i trag un semnal de alarmă premierului Dacian Cioloș în legătură cu Ministerul de Interne, pentru că am văzut comentarii despre așa-zisul plagiat, până se pronunță comisia specială, dar în schimb nu mi-a plăcut atitudinea purtătorului de cuvânt al Guvernului, care era foarte tranșant în ce privește menținerea sau nu a ministrului Tobă. Eu îi solicit premierului să fie foarte atent, să se uite cu foarte multă atenție și responsabilitate la Ministerul de Interne, unde este nevoie de continuitate și de stabilitate, nu suntem într-o perioadă calmă", a menționat Dragnea.

El a mai precizat că îl susține pe ministrul de Interne, Petre Tobă, cu care a lucrat de multe ori și pe care îl consideră un om foarte serios și un tehnocrat în adevăratul sens al cuvântului.



×
Subiecte în articol: Liviu Dragnea
Parteneri
Furtuna Renata a adus în România ploi torenţiale
x close