Antena 3 CNN Actualitate Dragnea: Românii care au nevoie de transplant pulmonar vor fi acceptaţi la spitalul AKH din Viena

Dragnea: Românii care au nevoie de transplant pulmonar vor fi acceptaţi la spitalul AKH din Viena

Dragnea: Românii care au nevoie de transplant pulmonar vor fi acceptaţi la spitalul AKH din Viena
Sursa foto: Foto: Antena3
23 Mar 2017   •   19:33

Pacienţii români care au nevoie de transplant pulmonar vor fi acceptaţi în continuare de spitalul AKH din Viena, a anunţat joi, într-o conferinţă de presă, preşedintele PSD, Liviu Dragnea. 

'Am vorbit cu dl. ministru al Sănătăţii şi mi-a dat veşti foarte bune. A trimis o scrisoare preşedintelui Eurotransplant şi a obţinut acordul pentru a prelungi colaborarea cu Agenţia Naţională de Transplant (ANT), dar şi promisiunea de a găsi sprijin pentru pacienţii care au nevoie de transplant pulmonar', a afirmat Dragnea, citat de Agerpres.

Întrebat dacă în continuare transplanturile pentru pacienţii români se vor efectua în Austria, el a spus că 'rămâne în continuare colaborarea'. 

'ANT a efectuat o evaluare a Spitalului Sf. Maria şi a remis un raport din care rezultă fără echivoc că se îndeplinesc condiţiile de acreditare în vederea includerii în Programul naţional de transplant pulmonar. S-a discutat cu dr Igor Tudorache, care şi-a reconfirmat disponibilitatea de a reveni în România să efectueze transplant pulmonar pentru pacienţii români', a mai spus Dragnea. 

În context, preşedintele PSD a menţionat, de asemenea, că 'zilele acestea' vor reîncepe operaţiile de transplant pulmonar în spitalul bucureştean. 

×
Subiecte în articol: Austria
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close