x close

Fii alături de noi!

Dragnea: Intrarea în insolvență a TVR s-ar putea să fie singura soluție

de 04 Mar 2016   •   23:53
Dragnea: Intrarea în insolvență a TVR s-ar putea să fie singura soluție 16
Foto: Facebook / Liviu Dragnea
Președintele PSD Liviu Dragnea a declarat vineri seara, la Bistrița-Năsăud, că intrarea TVR în insolvență ar putea să fie singura soluție de salvare a televiziunii publice, informează agerpres.ro.
 
"Am discutat cu domnul Tăriceanu. S-ar putea să fie singura soluție. Obiectivul nostru rămâne același, să salvăm TVR. Deja colegii noștri au început să elaboreze amendamentele la lege, în așa fel încât, chiar dacă intră în insolvență, să nu poată să meargă mai departe, spre faliment. O să aprobăm o situație specială pentru TVR, pentru că este instituție de interes național, de interes public. Este păcat că s-a ajuns aici și că Guvernul nu vrea să se implice", a spus Dragnea.
 
Liderul social-democrat a ținut să precizeze să partidul său este interesat de depolitizarea conducerii TVR și de desemnarea unui manager în baza unui concurs organizat de Consiliul de Administrație, iar această depolitizare ar trebui extinsă și la radioul public.
 
Întrebat dacă se impune majorarea taxei radio-TV pe care o plătește populația, Liviu Dragnea a spus că nu susține o astfel de inițiativă.
 
"Eu nu susțin și nu sunt de acord cu majorarea taxei pe care o plătește populația pentru TVR. Categoric nu, nu mai e nevoie să punem taxe. Dacă nu găsim altă soluție, rămânem la soluția insolvenței. Acolo trebuie o altă abordare managerială, dar nu putem să punem populația să plătească neperformanța. PSD nu susține majorarea taxei", a declarat Dragnea.
 
Președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a anunțat că luni va finaliza un set de măsuri legislative pentru modificarea Legii de funcționare a SRTV, care să permită televiziunii publice să intre în insolvență.
 
"Până luni, voi pregăti pachetul de modificări legislative la Legea de funcționare a Televiziunii, în așa fel încât această procedură să poată să fie demarată, procedura de insolvență, care apără televiziunea de creditori într-o anumită formulă. Vreau să fac o mică paranteză. Legea insolvenței poate să ducă, pentru societățile comerciale, inclusiv la faliment. Ei bine, voi pune o prevedere explicită potrivit căreia televiziunea publică să nu poată să fie declarată în faliment, având în vedere că este o instituție de interes public", a scris Tăriceanu vineri pe pagina sa de Facebook.
 
El a precizat, într-o emisiune la TVR, că a avut o reuniune cu specialiști în insolvență pentru "a analiza soluția fezabilă (...) pentru o salvare și redresare a televiziunii, care, însă, trebuie să fie acompaniată de o acțiune a Guvernului".
poza

Actualitate

Noi detalii în cazul morții lui Dan Condrea. Ce spune martorul principal al accidentului

Primul om care a ajuns la locul impactului dintre mașina lui Dan Condrea și un copac de pe marginea șoselei ce leagă Buftea de Corbeanca a fost un biciclist. „Mă plimbam cu bicicleta. Înainte de...

31 Mai 2016  •  00:26

poza

Show

Oana Roman, din nou pe masa de operație: ”Nu sunt pregătită psihic”

Problemele de sănătate se țin lanț de Oana Roman. Vedeta nu a scăpat de chin, din cauza complicațiilor apărute în urma operației de cezariană, așa că acum trebuie să facă o nouă vizită la medic, pentru o nouă intervenție.

30 Mai 2016  •  10:49

sati