Antena 3 CNN Actualitate Ecaterina Andronescu, despre violatorii din Vaslui: Totul porneşte de la educaţie!

Ecaterina Andronescu, despre violatorii din Vaslui: Totul porneşte de la educaţie!

Ecaterina Andronescu, despre violatorii din Vaslui: Totul porneşte de la educaţie!
Sursa foto: Foto: Agerpres
de S.T.    |    25 Iul 2015   •   20:03

Ecaterina Andronescu, fost ministru al Educaţiei, a vorbit sâmbătă, la "Dincolo de ştiri cu Cristina Ţopescu", despre scandalul creat de cazul fetei din Vaslui violate de şapte tineri.

"Eu cred că totul porneşte de la educaţie şi m-aş uita întâi la educaţia pe care părinţii o fac copiilor lor. De foarte multe ori am analizat care este diferenţa dintre o şcoală bună şi o şcoală mai puţin performantă. Să ştiţi că părinţii fac diferenţa!", a declarat Ecaterina Andronescu.

"Din păcate, educaţia pe care aceşti băieţi au primit-o de la familiile lor nu este una care să nu-i fi adus în situaţia aceasta şi reacţia lor trebuie citită în acelaşi registru. Ca urmare, nelegat neapărat de acest eveniment, eu cred că în viitoarea lege a învăţământului trebuie să stabilim un capitol destinat părinţilor, pentru că este un lucru mult prea important", a mai spus Ecaterina Andronescu.

Tot mai mulţi politicieni reacţionează în scandalul creat de cazul fetei violate de şapte tineri. Parlamentari din mai multe partide politice cer reluarea dezbaterilor pe proiectul legii castrării chimice a violatorilor.

Iniţiativa legislativă se află de aproape un an în Parlament, a fost votată în Senat, dar mai trebuie să treacă de Camera Deputaţilor, care este for decizional.

Citeşte şi:

Dincolo de ştiri. Suntem o societate bolnavă? Vezi ce spune medicul Monica Pop

Vezi AICI ediţia integrală a emisiunii "Dincolo de ştiri cu Cristina Ţopescu".


×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close