Antena 3 CNN Actualitate Educație Evaluare Națională 2016. REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2016. Află NOTELE

Evaluare Națională 2016. REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2016. Află NOTELE

Evaluare Națională 2016. REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2016. Află NOTELE
01 Iul 2016   •   13:21

Evaluare Națională 2016. Rezultate live, contestații, toate informațiile utile elevilor de a VIII-a:

- Ministerul Educației pregătește pagina cu rezultate la Evaluare Națională 2016. Mai durează foarte puțin, câteva sincronizări de date și vom avea rezultate online;

- am aflat pagina exactă pe care vom avea rezultate la Evaluare Națională 2016. Aceasta este: http://evaluare.edu.ro/DefaultI.aspx. Apăsând pe județul dorit, veți obține în scurt timp rezultatele. Încă se lucrează la sincronizarea datelor, dar în scurt timp rezultatele vor fi live. Succes tuturor!

- până avem rezultate, ne-am gândit să vă explicăm un pic mecanismul înscrierii la liceu (toți elevii se vor înscrie la liceu, indiferent de rezultatele, bune sau proaste, de astăzi)

Ca și anii trecuți, toți elevii sunt obligați să se înscrie la liceu, deoarece învățământul de 10 clase este obligatoriu în România. Desigur, elevii care au obținut note mici la Evaluare Națională 2016 și au avut medii mediocre în generală au șanse minime, chiar inexistente, de a prinde un liceu bun. Între 8 și 12 iulie se completează opțiunile în fișele de înscriere. Rezultatele la Evaluare Națională 2016 contează în proporție de 75% la media finală, iar mediile din generală - în proporție de 25%.

La completarea fișelor, elevii sunt ajutați de părinți și asistanți de diriginții lor. Repartizare computerizată are loc pe 19 iulie, dată în care elevii află exact liceul la care vor urma clasele IX-XII.

- după contestațiile de azi, avem o rundă de re-examinări ale lucrărilor. Rezultatele finale la Evaluare Națională 2016 apar în data de 5 iulie; Vor fi multe contestații, probabil cele mai multe la proba de matematică de la Evaluare Națională 2016;

- puteți căuta ușor rezultatele la Evaluare Națională 2016 după județ sau centru de examinare. Noi vă sfătuim însă să cautați după numele elevului, e cea mai rapidă metodă de a afla ce rezultate a avut un anumit elev la Capacitate. Desigur, dacă vreți și notele colegilor de clasă ale elevilor, consultați situația pe centre de examinare;

- avem siteul oficial pe care se afiseaza rezultatele la Evaluare Națională 2016. Acesta este evaluare.edu.ro, locul în care vom afla rezultatele din București și din țară. Vor fi și căderi ale siteului, probabil, iar realitatea.net vă va ține mereu la curent cu rezultatele, știrile și informațiile despre posibilitatea de a depune contestații la Evaluare;

UPDATE: Mai este foarte puțin până la afișarea notelor. Nu uitați că aveți la dispoziție adresa noastră de mail [email protected] dacă doriți să ne semnalați probleme.

UPDATE: Iată pe EDU.ro linkuri către siteurile inspectoratelor școlare județene

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 - Ce urmează după examen

Elevii se vor înscrie la liceul completând foaia cu opțiuni pe 8 iulie. Pe 19 iulie e repartizarea computerizată și elevii află la ce liceu au intrat, conform listei lor de opțiuni și a mediei obținute din rezultatele la Evaluarea Națională 2016 și media din V-VIII.

În următoarele ore, elevii nemulțumiți pot depune contestații. Rămâneți alături de Realitatea.net pentru a afla notele și tot ce trebuie să știți despre rezultate la Evaluarea Națională 2016.

REZULTATE EVALUARE NATIONALA EDU.ro. Elevii de clasa a VIII-a care au susținut în această săptămână examenul de EVALUARE NATIONALĂ au mari emoții azi. Se afișează notele. Realitatea.net vă prezintă situația în timp real, cu rezultate din București și din țară.

Probabil vor fi multe contestații în urma exercițiului 6 de la subiectul I, Matematică. Mii de elevi și părinți s-au declarat nemulțumiți de felul în care a fost formulată cerința și au depus deja o petiție la Ministerul Educației.

Ce s-a întâmplat: Peste 40.000 de părinţi sau absolvenţi de clasa a VIII-a contestă unul dintre subiectele de la examenul de matematică.

Aceştia reclamă o cerinţă ca fiind incorect formulată, ceea ce i-ar fi indus în eroare pe elevi. În replică, Centrul Naţional de Evaluare şi Prognoză susţine că exerciţiul a fost clar şi conform programei.  

NU UITAȚI: Contestațiile pot fi depuse după afișarea notelor, până la ora 20.00. Rezultatele finale vor fi afișate pe 5 iulie.

REZULTATE EVALUARE NATIONALA EDU.ro: Ce trebuie să știți despre contestații

În procesul de evaluare a lucrărilor și de rezolvare a contestațiilor, în cazul în care diferența dintre notele celor doi evaluatori este de cel mult 0,50 puncte, se calculează și se trece pe lucrare nota finală, calculată ca medie aritmetică, cu două zecimale, fără rotunjire, a notelor acordate de cei doi profesori evaluatori.

În cazul în care diferența între notele acordate de către cei doi profesori evaluatori este mai mare de 0,50 puncte, lucrarea va fi recorectată de alți doi profesori evaluatori, stabiliți de președintele comisiei, iar nota acordată de aceștia, va fi nota finală.

Candidatul major și părinții/reprezentanții legali ai candidatului minor pot solicita comisiei județene/a municipiului București de organizare a evaluării naționale să vadă lucrarea/lucrările proprie/proprii a/ale propriului copil numai după afișarea rezultatelor finale după contestații. La vizualizarea lucrării/lucrărilor, candidatul minor trebuie să fie însoțit obligatoriu de un părinte/reprezentant legal.

Solicitarea de vizualizare, menționată la alin. (1), nu poate conduce la reevaluarea și/sau modificarea notelor acordate lucrării/lucrărilor.  (3) Cu excepția candidatului sau a părinților/reprezentanților legali ai acestuia, pot solicita să vadă lucrarea/lucrările doar membrii comisiei județene/a municipiului București de organizare a evaluării naționale sau cei ai Comisiei Naționale de Organizare a Evaluării Naționale, în scopul reevaluării acesteia/acestora, conform prevederilor art.6 pct.(10) și ale art.9 pct. (25) din Metodologia de organizare și desfășurare a evaluării naționale pentru elevii clasei a VIII-a în anul școlar 2010-2011, aprobată prin Ordinul ministrului educației, cercetării, tineretului și sportului nr. 4.801/2010.

Ce s-a întâmplat la examene:

REZULTATE EVALUARE NATIONALĂ EDU.ro - Matematică

"Miercuri, 29 iunie, s-a desfăşurat ultima probă scrisă (matematică) din cadrul Evaluării Naţionale a absolvenţilor de clasa a VIII-a. Din totalul celor 153.673 de elevi înscrişi, s-au prezentat 148.795 de elevi (96,83%). Opt elevi au fost eliminaţi pentru tentativă de fraudă, iar 4.878 de elevi au absentat.

Precizăm că din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile (inundaţii), 24 de elevi din localităţile Darova şi Boldur, care ar fi trebuit să participe astăzi la proba de matematică în centrul de examen organizat la Colegiul Naţional „Iulia Haşdeu” din Lugoj (judeţul Timiş), vor susţine acest test joi, 30 iunie, cu aprobarea Comisiei Naţionale.

La proba de Limba şi literatura maternă, desfăşurată marţi, 28 iunie, rata de prezenţă a fost de 97,55% (8.921 de elevi prezenţi dintr-un total de 9.145 înscrişi).

Prima afişare a rezultatelor este programată pe data de 1 iulie (până la ora 16:00). În aceeaşi zi, vor putea fi depuse şi contestaţiile (până la ora 20:00). Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 5 iulie.

Reamintim că media generală obţinută la Evaluarea Naţională constituie unul dintre criteriile pentru admiterea în învăţământul liceal de stat. Media de admitere în liceu este media ponderată între media generală obţinută la Evaluarea Naţională (cu o pondere de 75%) şi media generală de absolvire a claselor din gimnaziu (cu o pondere de 25%)".

REZULTATE EVALUARE NATIONALĂ EDU.ro - Română

"Luni, 27 iunie, s-a desfăşurat prima probă scrisă din cadrul Evaluării Naţionale pentru absolvenţii clasei a VIII-a, proba de Limba şi literatura română. Dintre cei 153.672 de candidaţi înscrişi, au fost prezenţi 149.130 (97,04%), iar 4.542 (2,96%) au absentat. Au fost eliminaţi pentru tentativă de fraudă 6 candidaţi. Lucrările acestora au fost notate cu 1.

Marţi, 28 iunie, elevii care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă vor susţine proba scrisă la Limba şi literatura maternă. Examenul se va încheia miercuri, 29 iunie, cu proba scrisă la Matematică. Prima afişare a rezultatelor este programată pe data de 1 iulie (până la ora 16:00). În aceeaşi zi, vor putea fi depuse şi contestaţiile (până la ora 20:00). Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 5 iulie.

Pentru susţinerea probelor au fost desemnate 4.809 centre de examen. Lucrările candidaţilor vor fi evaluate în centre zonale din alte judeţe decât cele în care au avut loc probele.

Reamintim că media generală obţinută la Evaluarea Naţională constituie unul dintre criteriile pentru admiterea în învăţământul liceal de stat. Media de admitere în liceu este media ponderată între media generală la Evaluarea Naţională (cu o pondere de 75%) şi media generală de absolvire a claselor din gimnaziu (cu o pondere de 25%)."
Rezultate Evaluare Naţională 2016 edu.ro ALBA
Rezultate Evaluare Naţională 2016 edu.ro ARAD
Rezultate Evaluare Naţională 2016 edu.ro ARGEŞ
Rezultate Evaluare Naţională 2016 edu.ro BACĂU
Rezultate Evaluare Naţională 2016 edu.ro BIHOR
Rezultate Evaluare Naţională 2016 edu.ro BISTRIŢA - NĂSĂUD
Rezultate Evaluare Naţională 2016 edu.ro BOTOŞANI
Rezultate Evaluare Naţională 2016 edu.ro BRAŞOV
Rezultate Evaluare Naţională 2016 edu.ro BRĂILA
Rezultate Evaluare Naţională 2016 edu.ro BUCUREŞTI
Rezultate Evaluare Naţională 2016 edu.ro BUZĂU
Rezultate Evaluare Naţională 2016 edu.ro CARAŞ - SEVERIN
Rezultate Evaluare Naţională 2016 edu.ro CĂLĂRAŞI
Rezultate Evaluare Naţională 2016 edu.ro CLUJ
Rezultate Evaluare Naţională 2016 edu.ro CONSTANŢA
Rezultate Evaluare Naţională 2016 edu.ro COVASNA
Rezultate Evaluare Naţională 2016 edu.ro DÂMBOVIŢA
Rezultate Evaluare Naţională 2016 edu.ro DOLJ
Rezultate Evaluare Naţională 2016 edu.ro GALAŢI
Rezultate Evaluare Naţională 2016 edu.ro GIURGIU
Rezultate Evaluare Naţională 2016 edu.ro GORJ
Rezultate Evaluare Naţională 2016 edu.ro HARGHITA
Rezultate Evaluare Naţională 2016 edu.ro HUNEDOARA
Rezultate Evaluare Naţională 2016 edu.ro IALOMIŢA
Rezultate Evaluare Naţională 2016 edu.ro IAŞI
Rezultate Evaluare Naţională 2016 edu.ro ILFOV
Rezultate Evaluare Naţională 2016 edu.ro MARAMUREŞ
Rezultate Evaluare Naţională 2016 edu.ro MEHEDINŢI
Rezultate Evaluare Naţională 2016 edu.ro MUREŞ
Rezultate Evaluare Naţională 2016 edu.ro NEAMŢ
Rezultate Evaluare Naţională 2016 edu.ro OLT
Rezultate Evaluare Naţională 2016 edu.ro PRAHOVA
Rezultate Evaluare Naţională 2016 edu.ro SATU MARE
Rezultate Evaluare Naţională 2016 edu.ro SĂLAJ
Rezultate Evaluare Naţională 2016 edu.ro SIBIU
Rezultate Evaluare Naţională 2016 edu.ro SUCEAVA
Rezultate Evaluare Naţională 2016 edu.ro TELEORMAN
Rezultate Evaluare Naţională 2016 edu.ro TIMIŞ
Rezultate Evaluare Naţională 2016 edu.ro TULCEA
Rezultate Evaluare Naţională 2016 edu.ro VASLUI
Rezultate Evaluare Naţională 2016 edu.ro VÂLCEA
Rezultate Evaluare Naţională 2016 edu.ro VRANCEA

×
Subiecte în articol: rezultate evaluare nationala 2016
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close