Antena 3 CNN Actualitate Educație Ministrul Educaţiei: În anul şcolar 2014-2015 au fost raportate 18.793 de cazuri de violenţă în şcoli

Ministrul Educaţiei: În anul şcolar 2014-2015 au fost raportate 18.793 de cazuri de violenţă în şcoli

Ministrul Educaţiei: În anul şcolar 2014-2015 au fost raportate 18.793 de cazuri de violenţă în şcoli
Sursa foto: Foto: Agerpres
de S.T.    |    09 Oct 2015   •   15:17

În anul școlar 2014-2015 au fost raportate 18.793 de cazuri de violență în școli sub toate formele ei, număr în scădere raportat la anul școlar anterior, a precizat, vineri, la sediul UNICEF, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, cu prilejul lansării Campaniei "Ești erou în curtea școlii când oprești violența verbală!".

Dintre aceste cazuri, 3.397 au fost asociate violenței verbale, scrie agerpres.ro.

"Luând în considerare cele 19.000 de școli din România, putem spune că am avut, din păcate, câte un caz în medie la nivelul fiecărei școli. 41% dintre acestea au fost violențe elev-elev verbale. Este îmbucurător faptul că în prima perioadă a acestui an se remarcă o scădere semnificativă a cazurilor de violență în școli", a arătat ministrul.

Potrivit acestuia, una dintre măsurile care pot reduce actele de violență în școală este și cea a instalării camerelor video de supraveghere.

"Monitorizarea video a activităților din fiecare școală este un proces în curs de generalizare, urmând a se încheia curând la nivelul tuturor școlilor.

Peste 80% dintre școlile din România au camere video. Trebuie însă să fie conștienți managerii acestor școli că trebuie să urmărească aceste înregistrări și colegii dascăli, de importanța acestui fenomen", a subliniat Cîmpeanu.

Posibilitățile de intervenție ale ministerului sunt limitate atunci când profesorii manifestă violență asupra elevilor, potrivit acestuia.

Ministerul Educației și UNICEF au lansat, vineri, campania împotriva violenței în școli, cu mesajul "Ești erou în curtea școlii când oprești violența verbală", care are scopul de a crește nivelul de informare și conștientizare la nivel național și local în privința formelor și consecințelor violenței verbale și școală.

×
Parteneri
Firea și Burduja sunt noii candidați la Primăria Capitalei
x close