Antena 3 CNN Actualitate Educație Pavel Năstase: „Sistemul educațional românesc nu are o infrastructură corespunzătoare”

Pavel Năstase: „Sistemul educațional românesc nu are o infrastructură corespunzătoare”

Pavel Năstase: „Sistemul educațional românesc nu are o infrastructură corespunzătoare”
Sursa foto: Foto: freeimages.com
26 Mai 2017   •   21:42

Ministrul Educației Naționale, Pavel Năstase, a declarat, vineri, că probleme de zi cu zi denotă faptul că sistemul educațional românesc nu are o infrastructură corespunzătoare.

„În fiecare dimineață citesc revista presei. Acolo ce constat? Că în comuna nu știu care din județul Vaslui s-a răsturnat un microbuz cu elevi (...) că a căzut tavanul, așa cum vedeți la școala respectivă (nr. 141 din București n.r.) și încerc să rezolv în mod operativ de la nivelul ministerului aceste lucruri, care foarte multe țin de administrația publică locală (...) iată, acestea sunt probleme de de zi cu zi, care denotă faptul că suntem într-un sistem educațional ce nu are o infrastructură, în primul rând o infrastructură corespunzătoare (...) nu avem profesorii pregătiți care să susțină un sistem de învățământ", a spus Pavel Năstase, la o conferință națională în domeniul Educației.

El a spus că își propune să aducă sistemul de învățământ din România într-o stare de normalitate.

„Ceea ce îmi propun este ca împreună cu dumneavoastră să aducem sistemul de învățământ din România într-o stare de normalitate. Sunt convins că există mai mult ca oricând în zilele noastre un interes enorm din partea societății civile, zonei de business, din partea tuturor oamenilor din România să facem ceva, să contribuim cu ceva", le-a spus ministrul Educației participanților la conferința națională.

El este de părere că, pentru a se schimba sistemul de învățământ, trebuie să sufere transformări în primul rând reprezentanții lui.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: România infrastructura Pavel Năstase
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close