Antena 3 CNN Actualitate Educație REZOLVARE SUBIECTE MATEMATICĂ EVALUARE NAȚIONALĂ. Baremul și rezolvarea subiectelor

REZOLVARE SUBIECTE MATEMATICĂ EVALUARE NAȚIONALĂ. Baremul și rezolvarea subiectelor

REZOLVARE SUBIECTE MATEMATICĂ EVALUARE NAȚIONALĂ. Baremul și rezolvarea subiectelor
13 Iun 2018   •   12:44

REZOLVARE SUBIECTE MATEMATICĂ EVALUARE NAȚIONALĂ. Grad mediu de dificultate pentru subiectele de anul acesta de la matematică, la Evaluarea Națională la clasa a VIII-a.

REZOLVARE SUBIECTE MATEMATICĂ EVALUARE NAȚIONALĂ. Exercițiile de la primul subiect sunt, în general, cu un grad mic de dificultate și verifică niște cunoștințe de bază ale elevului, căpătate în cei opt ani de școală gimnazială. Cine face perfect acest subiect își asigură 30 de puncte. Subiectul are șase exerciții, fiecare notate cu câte cinci puncte. E vorba de calcul simplu, dar care presupune respectarea ordinii efectuării operațiilor, regula de trei simplă, operații cu mulțimi, citirea datelor dintr-un tabel și cunoștințe minimale de geometrie.

REZOLVARE SUBIECTE MATEMATICĂ EVALUARE NAȚIONALĂ. La subiectul al doilea, elevii au avut de desenat și numerotat un cub, apoi o problemă de divizibilitate cu număr prim, o problemă care se rezolvă cu ajutorul ecuațiilor, de reprezentat graficul unei funcții și de calculat o distanță până la grafic, apoi o expresie cu o necunoscută care trebuia redusă la un număr real folosind formule de calcul prescurtat. Pentru rezolvarea acestui subiect se acordă 30 de puncte.

REZOLVARE SUBIECTE MATEMATICĂ EVALUARE NAȚIONALĂ. Subiectul al treilea are două probleme de geometrie, una de geometrie plană și una de geometrie în spațiu, fiecare având mai multe subpuncte. Problema de geometrie plană pornește de la datele unor triunghiuri, iar la geometria în spațiu este vorba de o piramidă triunghiulară regulată. Și pentru rezolvarea acestui subiect se acordă 30 de puncte.

10 puncte sunt din oficiu.

IATĂ BAREMUL DE CORECTARE:

×
Subiecte în articol: Evaluare naţională matematica barem
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close