Antena 3 CNN Actualitate Educație Soluţii concrete pentru criza de pe piaţa muncii

Soluţii concrete pentru criza de pe piaţa muncii

Soluţii concrete pentru criza de pe piaţa muncii
Sursa foto: Foto: Captură Antena 3
27 Noi 2018   •   17:31

România se confruntă cu cea mai mare criză a forţei de muncă din istoria recentă. Este nevoie de încă un milion de salariaţi care, deocamdată, sunt de negăsit. Forumul "Criza forței de muncă. Corelarea sistemului de învățământ universitar cu piața muncii", organizat la Intact Media Group, a adus la aceeaşi masă decidenţii, reprezentanţii mediului de afaceri şi cei ai sistemului de învăţământ pentru a veni cu proiecte concrete. Unul dintre acestea ar putea face ca tinerii să câştige experienţă încă de pe băncile facultăţii, putând astfel să îşi crescă şansele de angajare după absolvire.

Cele mai lovite de criza forţei de muncă sunt sectoare esenţiale precum construcţiile, IT sau industria hotelieră. Asta şi pentru că formarea specialiştilor pentru aceste domenii nu a mai fost o prioritate pentru sistemul de învăţâmânt din România.

Ministrul Finanţelor Publice propune inclusiv ca statul să plătească pentru munca prestată de studenţii în companiile private, numai ca tinerii să acumuleze experienţă şi implicit vechime în muncă.

×
Parteneri
Urmează o lună cu temperaturi neobișnuite în România
x close