Antena 3 CNN Actualitate Educație Un profesor universitar, despre manualul unic: „Este eronat și nociv. E de-a dreptul îngrijorător”

Un profesor universitar, despre manualul unic: „Este eronat și nociv. E de-a dreptul îngrijorător”

Un profesor universitar, despre manualul unic: „Este eronat și nociv. E de-a dreptul îngrijorător”
Sursa foto: FOTO: Agerpres
25 Sep 2017   •   14:16

Liviu Papadima, prorector al Universităţii din Bucureşti, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că impactul asupra elevilor prin revenirea la manualul unic nu va descreşte abandonul şcolar şi nici nu va creşte performanţele lor, soluţia oferită de minister fiind una nocivă, potrivit news.ro.

„Revenirea la manualul unic şi restricţionarea materialelor auxiliare care pot fi folosite în învăţământ nu este o rezolvare pentru problemele, şi aşa suficient de grave cu care se confruntă educaţia, deci nu va aduce o descreştere a abandonului şcolar, nu va aduce o ridicare a performanţelor elevilor noştri în comparaţie cu elevii din alte ţări, dimpotrivă. Problema cea mai mare este că nu doar ni se oferă soluţie eronată şi nocivă la problemele pe care deja le are învăţământul, îngrijorătoare este calea pe care o deschide această pretinsă soluţie”, a declarat luni Liviu Papadima.

După părerea prorectorului Universităţii Bucureşti, întreaga problemă a compendiului cu 14 manuale este pusă pe seama unei proaste organizări a unei licitaţii.

 

×
Subiecte în articol: liviu pop ministrul educatiei
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close