Antena 3 CNN Actualitate El este românul care a fost acceptat la Oxford din Marea Britanie, una dintre cele mai bune universități ale lumii

El este românul care a fost acceptat la Oxford din Marea Britanie, una dintre cele mai bune universități ale lumii

El este românul care a fost acceptat la Oxford din Marea Britanie, una dintre cele mai bune universități ale lumii
17 Ian 2018   •   09:50

Un român se poate lăuda cu o reușită fantastică la care mulți nici nu îndrăznesc să viseze. Radu Zevri a fostadmis la Universitatea Oxford din Marea Britanie la specializarea Computer Science, la care rata de acceptare este sub 10%. 

Radu este momentan elev la Liceul Teorestic Internațional de Informatică din Constanța și este olimpic la matematică. Acesta a obținut medalie de aur la Olimpiada Națională de Matematică în anul 2017 și este premiant internațional la robotică. În ultimii opt ani a participat la toate olimpiadele de matematică. 

Cadrele didactice de la liceul la care învață au avut numai cuvinte de laudă la adresa tânărului. 

„Radu a fost prezent la toate olimpiadele de matematică, opt ani la rând. Este un elev eminent, intuitiv, perseverent şi foarte pasionat de matematică şi informatică. Munca asiduă i-a fost răsplătită prin admiterea la această universitate, unde îşi va putea desăvârşi educaţia”, au spus reprezentanții instituției. 

Mai mult, Radu Zevri a mai fost acceptat și la alte universități de excepție din Marea Britanie, printre care se numără și Imperial College of London sau Bristol University. 

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: oxford Marea Britanie Universitate
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close