Antena 3 CNN Actualitate Elena Udrea, în Comisia de anchetă: „Gabriel Oprea era de partea noastră și colabora cu Maior și Coldea”

Elena Udrea, în Comisia de anchetă: „Gabriel Oprea era de partea noastră și colabora cu Maior și Coldea”

Elena Udrea, în Comisia de anchetă: „Gabriel Oprea era de partea noastră și colabora cu Maior și Coldea”
02 Noi 2017   •   12:28

Elena Udrea a declarat în Comisia de anchetă a alegerilor prezidențiale că Gabriel Oprea era de partea PDL, dar și a lui George Maior și Florian Coldea.

„Interesul Sistemului era să susțină guvernarea chiar și fără PSD. Acesta este motivul pentru care Gabriel Oprea era de partea noastră, a PDL. Era în conflict cu Geoană, dar mai ales cu Vanghelie, colabora cu Maior, Coldea și era de partea lor. În timpul alegerilor, eu nu cred și nu am dezmințit influența serviciilor, pentru că exista un sediu de campanie pentru Băsescu, în sectorul 3, unde activa o echipă care făcea doar partea de comunicare. Președintele nu prea a venit acolo, cu toate acestea eram foarte implicați în campanie, nu am auzit niciodată interferări pe perioadă campaniei, cel puțin în activitatea pe care o desfășurăm noi”, a declarat Elena Udrea.

Elena Udrea a mai spus că ea este convinsă că în acest moment în lume se confruntă două forţe: Soros şi cei care i se opun acestuia, adăugând că aşa-zisul stat paralel a fost creat în România cu ajutorul CIA.

„Eu sunt adepta teoriei conform căreia în lume, în momentul acesta, se luptă două forţe: Soros şi cei din jurul lui şi cei care se opun acestuia şi care sunt destul de puţini. N-am crezut şi, până nu de curând, eram dintre cei care spuneau: nici într-un caz, în România nu există decât statul nostru paralel intern pe care l-a construit Coldea. Am avut o părere, totuşi, exagerat de bună despre el, nu că n-ar fi fost un om care ar fi reuşit să pună în practică un plan complex şi chiar diabolic, dar nu a fost creaţia lui”, le-a spus Elena Udrea parlamentarilor din comisia de anchetă.

Ea a spus că aşa-zisul stat paralel din România a fost implementat de către foştii şefi ai SRI - George Maior şi Florian Coldea - cu ajutorul CIA.

„Cred că are legătură cu ce vedem că se întâmplă acum în America şi este un plan care, în ceea ce ne priveşte pe noi, a fost influenţat şi implementat cu ajutorul partenerilor din CIA ai conducerii SRI, relaţiilor pe care le aveau domnul Coldea, domnul Maior în Statele Unite. A fost un plan care în România a funcţionat, care s-a încercat a fi impus şi în alte ţări. A mai prins şi în altă parte dar la noi cel puţin este de mare succes, probabil având în vedere modelul nostru cultural şi comportamental”, a mai spus Udrea.

Elena Udrea susține că foştii şefi ai SRI, George Maior şi Florian Coldea, şi-au urmărit propriile interese când se aflau în fruntea serviciului secret, dovada fiind averile acestora, locurile unde îşi petreceau vacanţele şi faptul că se îmbrăcau ”în Vuitton”.

„Eu cred că ei şi-au servit propriile lor interese. S-au folosit de povestea aceasta ca să servească interesele lor pentru că aici în România bătălia a fost şi pe bani. Şefii aceştia de servicii sunt nişte oameni foarte bogaţi. Dacă ne uităm ce avere au şi pe unde locuiesc, pe unde îşi petrece vacanţele şi cum se îmbracă domnul Coldea, ştiţi că am zis eu la un moment dat că se îmbrăca – na, ca femeie văd – în Vuiton. Sunt oameni cu foarte mulţi bani care s-au implicat în afaceri. Care au decis, prin pârghiile pe care le au în justiţie, ce om de afaceri este arestat, ce firmă se închide, ce formă îi ia locul. Şi constatăm că sunt arestaţi oameni de afaceri români şi le iau locul oameni de afaceri străini. Lucru care cred că le foloseşte lor foarte bine. Ei au firmele lor”, a spus Udrea, întrebată de deputatul PSD Liviu Pleşoianu dacă are elemente că George Maior, Florian Coldea sau Laura Codruţa Kovesi ar fi servit sau ar servi interese străine.

Fostul ministru al Turismului a mai susținut în fața Comisiei că PSD a încercat să blocheze validarea alegerilor prezidenţiale din urmă cu opt ani cu ajutorul unor judecători de la Curtea de Apel, care ar fi fost contactaţi de fostul deputat social-democrat Cătălin Voicu.

”În 2009, înainte de alegeri, se ştia că Cătălin Voicu are o relaţie foarte bună cu anumiţi judecători. Era cunoscută relaţia şi influneţa pe care acesta o avea asupra unor judecători. În acest context în anul 2009 era o presiune. Cătălin Voicu era cel mai bine relaţionat din partid cu Justiţia, cu anumiţi judecători. Eu cred că cei care erau la PSD, au încercat, scorul fiind foarte mic, diferenta fiind foarte mică la care fusese declarat câştigător Traian Băsescu, eu cred că atunci au încercat cei de la PSD, care formaseră celula de criză la partid, să câştige alegerile provocând renumărarea voturilor. Ca urmare, a pornit această acţiune prin care (PSD - n. red.) a dorit renumărarea voturilor şi atunci s-a aflat că ei intenţionau să obţină blocarea validării alegerilor până când CCR ar fi declarat renumărarea sau ar fi făcut renumărarea, cu ajutorul unor judecători de la Curtea de Apel, care erau contactaţi de către Cătălin Voicu. Lucrul acesta s-a ştiut, Voicu era monitorizat”, a mai spus Udrea.

 

 

×
Parteneri
Negocieri intense pentru evitarea grevei generale a poștașilor
x close