Antena 3 CNN Actualitate Elena Udrea îşi aşteaptă sentinţa în Gala Bute: „Soluţia nu poate fi decât cea de achitare”

Elena Udrea îşi aşteaptă sentinţa în Gala Bute: „Soluţia nu poate fi decât cea de achitare”

Elena Udrea îşi aşteaptă sentinţa în Gala Bute: „Soluţia nu poate fi decât cea de achitare”
Sursa foto: Foto: Facebook
28 Mar 2017   •   09:47

Update: Elena Udrea a fost la Secţia 2 de Poliţie unde a dat cu subsemnatul. Fostul ministru a vorbit şi despre sentinţa pe care o aşteaptă astăzi: „Soluţia nu poate fi decât cea de achitare. În general în ultimii doi ani, am văzut că femeile sunt mai curajoase, din acest punct de vedere, cred că e mai bine să fii judecată de un complet de femei decât de bărbaţi. Lucrurile nu mai seamănă cu ce se întâmpla acum doi ani. Oamenii s-au demerit cum stau lucrurile”, a declarat Elena Udrea. În ceea ce priveşte cererea procurorilor de a primi 21 de ani, Udrea a glumit şi a spus că are „43 de ani şi nu 21”.

Ştire iniţială: Judecătorii Înaltei Curți de Casație și Justiție (ÎCCJ) sunt aşteptaţi să dea astăzi sentința în dosarul "Gala Bute", în care Elena Udrea este acuzată, printre altele, de luare de mită și abuz în serviciu şi tentativă la folosirea de documente ori declaraţii false pentru obţinerea pe nedrept de fonduri europene.

La ultimul termen, din 1 martie, procurorul de ședință a cerut pedepse cu executare spre maximum și în limitele prevăzute de lege pentru Elena Udrea, Ion Ariton, Rudel Obreja, Tudor Breazu și Ștefan Lungu.

În schimb, pentru Gheorghe Nastasia, Ana Maria Topoliceanu și Marius Botoroagă, procurorii au cerut pedepse cu executare, dar reduse cu o treime, după ce aceștia și-au recunoscut vinovăția.

Udrea a spus, la ieșirea din sala de judecată, că nu a avut nicio ezitare în declarații de când a început această "nebunie". Hotărârea nu va fi definitivă, ci va putea fi atacată de procurorii DNA sau de către inculpaţi la Completul de cinci judecători al instanţei supreme.

×
Subiecte în articol: Elena Udrea gala BUte ICCJ
Parteneri
Negocieri intense pentru evitarea grevei generale a poștașilor
x close