Antena 3 CNN Actualitate Elev român, premiat de NASA

Elev român, premiat de NASA

Elev român, premiat de NASA
21 Mar 2016   •   18:14

Ariana Zhao, elevă în clasa a X-a la Şcoala Internaţională Bucureşti, a obţinut locul întâi la concursul NASA Space Settlement, la categoria individual, cu proiectul "Osiris", transmite Agerpres.

"Ariana este elevă în clasa a X-a la Şcoala Internaţională Bucureşti şi pentru proiectul premiat de NASA a muncit serios câteva luni de zile, timp în care s-a documentat despre protecţia împotriva radiaţiilor, sistemul închis de agricultură, gravitaţie artificială, etc. După o cercetare minuţioasă, care a durat câteva luni, Ariana Zhao a scris un eseu de aproximativ 100 de pagini, în care a explicat toate detaliile unei aşezări durabile, cu un spaţiu de habitat pentru 15.000 persoane", se arată într-un comunicat al Şcolii Internaţionale Bucureşti. 

Eleva a spus că a scrie despre colonizarea în spaţiu a reprezentat pentru ea o oportunitate de a învăţa despre viitor. 

"Cercetând modul în care se face colonizarea, am dobândit numeroase cunoştinţe despre ştiinţă", a declarat Ariana. 

De asemenea, echipa formată din elevii de clasa a X-a - George Valtas, Filip Gkogkos, Andrei Lu, Nicolas Mantescu şi Maria Disli - a câştigat locul trei cu proiectul "Afrodita". 

"Este o performanţă pentru şcoala noastră şi ţin să-i felicit în mod special atât pe elevii câştigători, care au depus un efort important pentru aceste rezultate deosebite, cât şi pe profesorul Ali Cabas, care i-a îndrumat cu răbdare şi pricepere în acest demers educaţional de excepţie", a declarat Sinan Kosak, director ISB.

×
Subiecte în articol: NASA elev premiu
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close