Antena 3 CNN Actualitate A fost găsită epava avionului dispărut în Alpii Elvețieni. Ce s-a întâmplat cu pilotul de la manșă

A fost găsită epava avionului dispărut în Alpii Elvețieni. Ce s-a întâmplat cu pilotul de la manșă

A fost găsită epava avionului dispărut în Alpii Elvețieni. Ce s-a întâmplat cu pilotul de la manșă
Sursa foto: Foto: pixabay.com
30 Aug 2016   •   16:58

Epava unui avion F/A-18 C al forţelor aeriene elveţiene, dispărut luni, a fost găsită în zona Alpilor elveţieni pe care o survola înaintea dispariţiei, însă pilotul este căutat în continuare, a anunţat marţi Ministerul elveţian al Apărării într-un comunicat citat de AFP.

Avionul a fost localizat de un elicopter al armatei în apropierea trecătoarei Susten, în partea centrală a Elveţiei. Însă, din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, autorităţile nu au reuşit să se deplaseze la faţa locului, alpinişti urmând să ajungă acolo imediat ce vremea se va ameliora.

Aparatul F/A-18 C cu un singur loc efectua un exerciţiu împreună cu un alt avion în momentul în care s-a pierdut contactul radio cu pilotul, luni la ora locală 16:05.

În iunie, două avioane de vânătoare elveţiene de tip Tiger F-5E au intrat în coliziune în timpul unui antrenament în Olanda, iar unul dintre aceste aparate de zbor a luat foc şi s-a prăbuşit. Dar pilotul a reuşit să se catapulteze la timp.

În 2013, un avion F/A-18 cu două locuri al armatei elveţiene s-a lovit de versantul unui munte în centrul Elveţiei, provocând moartea pilotului său şi a pasagerului.

 

×
Subiecte în articol: avion disparut
Parteneri
Termoenergetica opreşte apa caldă în 100 de blocuri din Bucureşti
x close