Antena 3 CNN Actualitate Exces de putere. Dobânzile care distrug vieți. Ai luat 1000 de euro, dai înapoi 80.000 de euro

Exces de putere. Dobânzile care distrug vieți. Ai luat 1000 de euro, dai înapoi 80.000 de euro

Exces de putere. Dobânzile care distrug vieți. Ai luat 1000 de euro, dai înapoi 80.000 de euro
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de S.T.    |    09 Sep 2016   •   21:40

Actul de identitate este suficient, de obicei, pentru a obține un credit de la o instituție financiară nebancară. Mai mult, cererea de credit poate fi făcută la telefon sau pe internet.

Instituțiile financiare nebancare (IFN) acordă extrem de ușor credite, însă clienții au parte adesea de surprize neplăcute.

Unele IFN-uri practică dobânzi uriașe. Adrian Ursu a vorbit vineri, la „Exces de putere”, despre dobânzile care distrug vieți.

„Vorbim despre sclavia care distruge vieți într-o Românie în care există instituții plătite să-i păzească pe oameni de abuz”, a spus Adrian Ursu în debutul emisiunii sale.

„Sunt dobânzi de 1200%, de 3700%, de 4000% și de 8000%. Adică ai luat 1000 de euro, dai înapoi 80.000 de euro. Sunt contracte unde scrie mic,mic că dobânda penalizatoare pe zi este de 1% din suma pe care ai împrumutat-o”, a spus Adrian Ursu.

George Mogoșanu a apelat la un astfel de împrumut și a regretat amarnic. „Am avut o urgență și am fost nevoit să apelez la un împrumut pentru 30 de zile. Înainte de a ajunge la scadență au început să-mi trimită telefoane. Îmi cereau dublu, înainte de scadență”, a spus el.

George Mogoșanu risca să fie executat silit. Și-a pierdut locul de muncă și nu a mai putut achita rata la scadență.

A invocat pierderea involuntară a locului de muncă, clauză aflată în contractul de asigurare, iar asiguratorul va acoperi creditul.

Vezi AICI ediția integrală a emisiunii „Exces de putere”

×
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close