Antena 3 CNN Actualitate Exces de Putere. Iţele dosarului ANRP. Cum acţiona reţeaua

Exces de Putere. Iţele dosarului ANRP. Cum acţiona reţeaua

Exces de Putere. Iţele dosarului ANRP. Cum acţiona reţeaua
Sursa foto: Foto: VideoNews
27 Noi 2015   •   23:06

Deputatul Ioan Oltean era considerat ca un șef de Crinuța Dumitrean, președintele Autorității Naționale pentru Restituirea Proprietăților (ANRP), fapt dovedit prin rapiditatea cu care a fost rezolvată cererea de despăgubire în favoarea lui Mihai Rotaru, un "protejat" al deputatului. 

 
Mențiunea apare în referatul prin care DNA solicită instanței supreme arestarea preventivă a șase foști membrii ai Comisiei pentru Stabilirea Despăgubirilor din ANRP, Crinuța Dumitrean, Sergiu Diacomatu, Remus Baciu, Attila Marko, Rodica Constantinovici și Lăcrămioara Alexandru, precum și a lui Sergiu Negurici (evaluator) și Mihai Rotaru (beneficiar despăgubire).
 
Dosarul vizează modul abuziv în care membrii Comisie au aprobat, în anul 2010, un dosar de despăgubire pentru Mihai Rotaru, în legătură cu un teren de 62.000 mp situat în municipiul Pitești, a cărui valoare a fost supraevaluată.
 
Potrivit DNA, aprobarea de către ANRP a dosarului de despăgubire a fost urgentată la intervenția deputatului Ioan Oltean, care a primit în schimb de la Mihai Rotaru suma de 600.000 euro, bani ce au fost dați într-o biserică din Chitila.
 
Subiectul a fost dezbătut în ediţia de vineri a emisiunii Exces de putere, realizată de Oana Stancu Zamfir şi Adrian Ursu: 
 
 
Anchetatorii notează că Ioan Oltean, ca deputat, nu avea legătură cu modul de funcționare al ANRP, el activând în comisii permanente din domeniul administrației locale și nu a avut inițiative legislative în legătură cu proprietățile preluate abuziv.
 
"Cu toate acestea, Ioan Oltean era o prezența constantă în instituție (ANRP, n.r.), în biroul președintei și era considerat ca un șef de către aceasta", mai spus procurorii.
 
Pe 17 iunie 2010, Comisia din ANRP a aprobat acordarea unei despăgubiri în valoare de aproape 109 milioane lei către Mihai Rotaru, în condițiile în care Direcția pentru Contencios din ANRP comunicase faptul că acel teren era supraevaluat.

×
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close