Antena 3 CNN Actualitate Exces de putere. O înregistrare audio dezvăluie planul politic spectaculos pus la cale de slujitorii Domnului

Exces de putere. O înregistrare audio dezvăluie planul politic spectaculos pus la cale de slujitorii Domnului

Exces de putere. O înregistrare audio dezvăluie planul politic spectaculos pus la cale de slujitorii Domnului
21 Oct 2016   •   21:43

Oana Zamfir şi Adrian Ursu au prezentat, în ediţia de vineri a emisiunii ''Exces de putere'', un plan politic spectaculos pus la cale de un personaj total neaşteptat.

Echipa ''Exces de putere'' a intrat în posesia unei înregistrări audio realizate de un amator care reproduce o discuţie care ar fi avut loc joi, 20 octombrie. Potrivit celui care a trimis clipul audio, vocea aparţine ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului. Înaltul prelat al Bisericii Ortodoxe vorbeşte despre planuri politice ambiţioase, strângere de semnături şi un tânăr de perspectivă care să reprezinte interesul slujitorilor Domnului în viitorul parlament. 

Înregistrarea a fost realizată chiar în ziua în care ÎPS Teodosie a mers la poliţie pentru prima dată de când a intrat sub control judiciar. Înaltul prelat a făcut tot posibilul să evite presa: a intrat pe poarta din spate a inspectoratului de politie, ajutat de un agent.

Într-o intervenţie în emisiunea ''Exces de putere'', purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului, Eugen Tănăsescu, a confirmat că vocea de pe înregistrarea difuzată la ''Exces de putere'' aparţine ÎPS Teodosie şi a fost realizată în cadrul întâlnirii de joi cu reprezentanţii protoieriilor care aparţin de Arhiepiscopia Tomisului, o reuniune uzuală, care se desfăşoară de două ori pe an. Tănăsescu a explicat că este vorba despre un candidat independent la alegerile parlamentare.

''Nu este vorba de un reprezentant al bisericii în parlament, ci de un candidat independent susţinut de către jueţul Constanţa. Noi am invitat... dacă putem să susţinem. Înţeleg că legea ne dă voie să suţinem câţi candidaţi dorim'', a spus purtătorul de cuvânt.

Procurorii DNA au dispus, luni, luarea măsurii controlului judiciar faţă de Teodosie Petrescu, arhiepiscop al Tomisului, cercetat pentru două infracţiuni, printre care şi luare de mită.

Printre măsurile impuse se află şi aceea ca Teodosie Petrescu să nu desfăşoare nicio activitate cu caracter decizional în legătură cu accesarea de fonduri publice/europene în cadrul Bisericii Ortodoxe Române, Patriarhiei Române, Arhiepiscopiei Tomisului, nici direct, nici prin interpuşi.

El este acuzat de luare de mită şi de folosirea sau prezentarea cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată.

De asemenea, procurorii au mai dispus efectuarea urmăririi penale faţă de Stere Beca, Bogdan-Petrişor Malaxa, Gheorghe Nadoleanu, Ciprian-Ioan Cojocaru, mandatari ai Arhiepiscopiei Tomisului la data faptelor, toţi pentru folosirea sau prezentarea cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, precum şi faţă de Aurelian Ştefan, pentru tentativă la fapte reţinută la ceilalţi suspecţi.

×
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close