Antena 3 CNN Actualitate Scenariu de război. Exerciții de luptă navală împotriva minelor în Marea Neagră

Scenariu de război. Exerciții de luptă navală împotriva minelor în Marea Neagră

Scenariu de război. Exerciții de luptă navală împotriva minelor în Marea Neagră
de S.T.    |    30 Iun 2016   •   15:59

O navă militară din structura Forțelor Navale Române a plecat joi din Portul Constanța pentru a participa la o serie de exerciții în Marea Neagră, alături de alte unități navale de luptă aparținând Alianței Nord Atlantice (NATO).

Șeful Biroului de informare și relații publice al Statului Major al Forțelor Navale (SMFN), lt. col. Corneliu Pavel, a informat printr-un comunicat de presă că Dragorul Maritim (DM) Sublocotenent Alexandru Axente, cu numărul de bordaj 30, a părăsit baza navală din Portul Constanța pentru a intra în componența Grupării Navale NATO Permanente de Luptă Împotriva Minelor (SNMCMG-2), în perioada 01-28 iulie. Nava se îndreaptă spre Portul Istanbul, unde se va alătura celorlalte bastimente din gruparea navală permanentă, pentru a participa la exerciții specifice de luptă împotriva minelor marine, precum și la exercițiile organizate în perioada următoare de Bulgaria și România, în Marea Neagră.

Dragorul Maritim Sublocotenent Alexandru Axente are un echipaj alcătuit din 78 de militari și este comandat de locotenent-comandorul Decebal Ciobăniță.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Marea Neagrã razboi nave exercitii
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close